Depremzedeler Için Tok Tutan Ve Raf Ömrü Uzun Gida Ürünleri Hazirladilar
Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü’nün 25 ögrencisi, depremden en çok etkilenen sehirlerden biri olan Hatay’a gönderilmek üzere raf ömrü uzun, tok tutan ve besleyici degeri yüksek ürünler hazirladi.

Elinden geldigi kadar herkesin, az ya da çok demeden depremden etkilenen vatandaslara yardim etmesi gerektigini ifade eden Turhan, ögrencilerin de bu maksatla mutfaga girdigini söyledi.
"Ulasim ve muhafaza sartlarini dikkate aldik"
Prof. Dr. Turhan, “Ulastirma sürecinde geçecek zamani ve deprem bölgesindeki muhafaza sartlarini da göz önünde bulundurarak ürünleri yaptik. Klasik beyaz un ve seker kullanarak kalorisi yüksek ancak raf ömrü ve besleyici degeri düsük ürünleri hazirlamaktan kaçindik. Bunlar yerine; eksi maya, çavdar unu, nohut unu, yulaf ezmesi, findik, kuru üzüm, zeytinyagi, pekmez kullandik. Ürünlerin, bu soguk kis günlerinde, tüketenleri isitan ve uzun süre tok tutma kapasitesine sahip, enerji veren nitelikte olmalarina özen gösterdik. Gluten intoleransi nedeniyle beslenme zorlugu yasayan vatandaslarimizin ihtiyaçlari da dikkate aldik ve bazi ürünlerimizi özel bir reçeteyle hazirladik” dedi.
