Haber Arşivi

Karadeniz fayı ile ilgili kritik uyarı: Aktif hale gelebilir

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) bilim insanları, Türkiye’yi sarsan yıkıcı depremler ve dört gün önce Gürcistan'da olan 4.4 ile 3.6 büyüklüğündeki depremlerin, özellikle Rize ve Artvin’de hissedilmesine ilişkin 'Karadeniz’in depremselliği’ konulu bilgi notunu yayımladı. Son 20 yılda Trabzon, Rize ve Ordu açıklarında büyüklükleri 2.5 ile 4.5 arasında değişen depremler yaşandığı belirtilen notta, “Gürcistan’daki depremler, Karadeniz fayının aktif olabileceğini göstermektedir. Bu nedenle özellikle Karadeniz için Karadeniz fayı göz ardı edilmemeli” denildi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:22:25

'Trabzon'da Özel Araçlarla Trafige Çikmayin' Uyarisi

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Atilla Ataman, Trabzon’da etkisini gösteren kar yagisi nedeniyle sehir genelinde yollari açik tutmak için zorunlu hal olmadikça özel araçlarla trafige çikilmamasi konusunda uyardi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:20:18

Psikolog Kirim Açiklamasi 'Depremin Travmasini Asmak Için Yakinlarinizla Konusun'

Deprem sonrasi psikolojik ilkyardim hakkinda bilgi veren Psikolog Irem Naz Kirim, "Deprem sonrasinin ilk birkaç günlerinde uyuyamama, yemek yiyememe, bir sey yapmakta isteksizlik, yorgunluk, çaresizlik hisleri normaldir. Durumu yatistirmaya çalismak için doktor önerisi olmadan sakinlestiricilere ve ilaçlara basvurmayin. Yasadiginiz olayi konusmak isteyebilirsiniz ama çekinebilirsiniz. Böyle bir durumda sizi dinleyecek, anlayacak, destekleyecek yakinlariniza anlatmaktan kaçmayin" dedi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:20:17

Deprem Bölgesinden Bolu'ya Gelen 55 Kisi KYK Yurduna Yerlestirildi

Deprem bölgelerinden Bolu’ya gelen 55 vatandas, Hattat Emin Barin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu’nda misafir ediliyor. Tüm ihtiyaçlari karsilanan depremzedelere, psikososyal destek de veriliyor.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:19:47

Kahramanmaraş’ta 248. saatte 1 kişi sağ çıkarıldı!

Kahramanmaraş’ta 248. saatte depremin 11. gününde Atabey Apartmanı’ndan Aleyna Ölmez sağ çıkarıldı. Ekipler, 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in kardeşi Miraç'ı kurtarmak için de çalışmaları hızlandırdı.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:18:57

Kulübeleri Kaldirilan Sokak Köpeklerini Altlarina Kilim Serip Yelek Giydirerek Soguktan Korudu

Burdur’da parka konulan köpek kulübelerinin belediye tarafindan kaldirilmasinin ardindan bir hayvansever, bahçesine siginan sokak hayvanlarinin altlarina kilim serip köpeklere yelek giydirerek onlari soguktan korumaya çalisti. Kulübelerin kaldirilmasina tepki gösteren Aysel Turan, "Duygularimizin gerçekten alt üst oldugu bir dönemde insanlar hep disaridayken daha enkaz altindayken, insanlarla beraber iç içe yasayan evcil hayvanlar bunlar. Köpekler enkaz altindan insanlarin çikarilmasina yardimci olurken bu yapilanlar hiç affedilir degil" dedi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:17:17

Kayseri Büyüksehir'in Depremzedelere Manevi Destegi Sürüyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, dünya tarihindeki en büyük kara depremlerinden birisi olarak ifade edilen Kahramanmaras merkezli depremin toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde olusturdugu psikolojik travmanin etkilerini azaltilmak amaciyla depremzede çocuklara yönelik manevi destek veriyor. Büyüksehir Belediyesi ayni zamanda depremzedelerin kisisel bakimlarini da yapiyor.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:16:48

Akdagli Köylülerden Örnek Yardim

Yakutiye ilçesine bagli Akdag Köyü sakinleri aralarinda topladiklari büyükbas hayvanlari satarak elde ettikleri geliri depremzedelere bagisladilar.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:16:47

PMI'dan Deprem Bölgesine 40 Milyon TL'lik Destek

PMI, sosyal medya hesaplarindan, depremden etkilenen bölgelerdeki acil ve orta vadeli ihtiyaçlarin karsilanmasi için 2 milyon dolar degerinde bagis fonu olusturdugunu duyurdu.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:13:49

Ünlü Sef Can, 30 Kisilik Ekibiyle Depremzedelere Yemek Dagitti

Kendi restoran zinciri bulunan ünlü sef Firat Can, Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardindan, 30 kisilik ekibiyle sahaya inerek depremzedeler için yemek yapip vatandaslara dagitti.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:13:48

Baskan Çolakbayrakdar; 'Depremin Ilk Saatlerinden Itibaren Gece-Gündüz Durmadan Çalisiyoruz'

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, asrin afeti olarak nitelendirilen depremin ilk saatlerinden itibaren belediyenin tüm imkanlarini seferber ettiklerini ve yaralarin sarilmasi adina bütün ekiplerin gece gündüz durmadan canla basla çalistiklarini söyledi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:13:47

WFP'den Tarsus Belediyesine Depremzedeler Için 160 Ton Gida Destegi

Dünya Gida Programi (WFP) tarafindan depremzedeler için Tarsus Belediyesine 160 ton gida destegi saglandigi bildirildi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:13:17

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Gördüğümüz en korkunç felaket

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın açıklamasında bulundu. Bakan Çavuşoğlu açıklamalarında, NATO ilk andan itibaren destek için harekete geçti" dedi. Stoltenberg ise açıklamalarında "Bu gördüğümüz en ölümcül, en korkunç felaketti..." ifadelerini kullandı

16 Şubat 2023 Perşembe   12:11:55

'Duvari Matkapla Bile Zor Deliyorum' Diyerek Binayi Saglam Saniyorlar

Merkez üssü Kahramanmaras olan ve 10 sehirde yikima yol açan deprem felaketinin ardindan binlerce vatandas, oturdugu binanin saglamligini test etmenin telasina düstü. Türkiye genelinde belediyeler ve yapi denetim firmalarina basvurular yapilirken, Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Insaat Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Celalettin Kozanoglu, vatandaslari kulaktan dolma test yöntemlerine karsi uyardi. Kozanoglu, “Binasiyla ilgili süphesi olan, yetkili mercilere basvurmali. ‘Duvari matkapla bile zor deliyorum, bu binaya bir sey olmaz’ ya da ‘Bina depremde bile az sallaniyor, daha ne olsun?’ diyenleri duyuyorum. Bunlara kesinlikle itibar edilmemeli, saglamlik böyle anlasilmaz” dedi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:10:55

Kosova, Bagimsizliginin 15'Inci Yilini Kutlamaya Hazirlaniyor

Avrupa’nin en genç ülkesi Kosova, bagimsizliginin 15’inci yilini kutlamaya hazirlaniyor.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:10:54

Giresun'da Yerlisinden Ziyade Baska Sehre Bagli Olanlar Yasiyor

Giresun’un nüfusu bir önceki yila göre 708 kisi artarak 450 bin 862’ye ulasti. Bu nüfusun 5 bin 732’sini yabanci uyruklu vatandaslar olustururken, Giresun’da en fazla Trabzon iline kayitli en az ise Bilecik iline kayitli kisiler yer aldi. Ayrica Giresun’da kadin nüfus ise erkeklerden daha fazla oldugu belirlendi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:10:53

Elazig Belediyesi Kurdugu Çocuk Oyun Çadirinda Depremin Izlerini Silmeye Çalisiyor

Elazig Belediyesi tarafindan Kahramanmaras’a kurulan Çocuk Oyun Çadiri’nda çocuklar, ekipler esliginde oyunlar oynayip filmler izleyerek keyifli dakikalar geçiriyor.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:10:23

Depremzedeler Için Rize Seferber Oldu

Deprem bölgeleri için tek yürek olan Rize’de depremzedeleri hem misafir ediliyor hem de ihtiyaçlari karsilaniyor.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:07:53

Karabük'te 21 Köy Yolu Ulasima Kapali

Karabük’te, etkili olan kar yagisi sonrasi 21 köy yolu ulasima kapandi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:07:25

Baskan Çolakbayrakdar'dan Miraç Kandili Mesaji

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Miraç Kandili dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Ülke olarak birlik, beraberlik ve dayanismaya en fazla ihtiyaç duyulan günlerden geçildigini belirten Baskan Çolakbayrakdar, mesajinda;“Peygamber Efendimiz’in, Yaradan’in huzuruna yükseldigi gece olan Miraç Kandili’nin tüm Islam Alemi’ne hayirlar getirmesini diliyorum” dedi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:07:24

Dogu Karadeniz'de Kar Nedeniyle Bin 210 Köy Ve Mahalle Yolu Kapandi

Dogu Karadeniz Bölgesi’nde etkisini sürdüren kar yagisindan ötürü Rize, Gümüshane, Trabzon, Giresun ve Artvin’de toplamda bin 210 köy ve mahalle yolu kapandi. Dogu Karadeniz Bölgesini etkisi altina alan kar yagisi Trabzon il merkezinde etkisini yogun olarak hissettirirken, kar yagisi sehir merkezinde ulasimda aksamalara yol açiyor. Ortahisar ilçesine bagli yüksek kesimlerde sabahleyin islerine gitmek için yola çikan vatandaslar yogun kar yagisiyla karsilasirken islerine yaya olarak gitmek zorunda kaldilar.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:07:23

Fatsa'nin Tüm Mahallelerinde Yakacak Odun Seferberligi Basladi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 89 mahalle muhtarinin destegi ile depremzedeler için yakacak odun seferberligi baslatildi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:06:53

Sosyal medyada tartışılan binanın müteahhidi: Kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun

İstanbul Çekmeköy'de bulunan 5 katlı bir apartmanın görüntüsü sosyal medyada 'depremde çökme riski' tartışması yarattı. Üçgen yapısıyla ince bir duvarın üstünde inşa edilmiş görüntüsü veren yapının müteahhidi Eser Karataş, "Bu bina belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun. Sosyal medyada paylaşım yapan arkadaşların; önceki paylaşımlarını kaldırarak, tekrar paylaşım yapmasını rica ediyorum. Aksi takdirde hukuki süreç başlatacağız" dedi. Aynı zamanda toprak sahibi olan apartman sakini Fikret Savaş ise, "Ben de burada oturuyorum. Binayla ilgili hiçbir sıkıntımız yok, memnunuz da" ifadelerini kullandı.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:05:58

Diyarbakir'da Firsatçi Ev Sahiplerine Tepki

Diyarbakir’da deprem sonrasi firsatçilar ev fiyatlarini tavan yapti, depremzedelerin kimi akrabalarina kimi ise depoya tasindi. Firsatçilara yönelik tepkiler büyürken, gayrimenkul isletmecileri kollari sivadi, baslattiklari kampanya ile firsatçilarin evlerine kira danismanligi yapmayarak ilgili kurumlara sikayet etti.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:03:55

Polonya Itfaiyesi Sefi Bartkowiak Açiklamasi '12 Kisiyi Kurtardik, 12 Dünya Kurtarmis Olduk'

Polonya Devlet Itfaiyesi Sefi Andrzej Bartkowiak, Kahramaras merkezli depremlerin ardindan Türkiye’de arama çalismalarina katilan ekibini gururla karsiladiklarini söyleyerek, "12 kisiyi kurtardik, 12 dünya kurtarmis olduk" dedi.

16 Şubat 2023 Perşembe   12:03:54

 1  2  ...  21  22  23  ...  33  34