Bay Ve Bayan Kuaförler Depremzedelerin Kisisel Bakimlari Için Yola Çikti

Kirikkale’nin Yahsihan Belediyesi öncülügünde 46 gönüllü bay ve bayan kuaför, depremin merkez üssü Pazarcik ilçesindeki çadir kentlerde yasayan vatandaslarin kisisel bakim ihtiyaçlarini gidermek amaciyla otobüsle yola çikti.

Bay Ve Bayan Kuaförler Depremzedelerin Kisisel Bakimlari Için Yola Çikti
7,7 büyüklügündeki depremin merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde koordinatör Vali Bülent Tekbiyikoglu baskanliginda depremzede vatandaslarin yaralari sarilmaya devam ediyor. AFAD tarafindan kurulan çadir kentlerde geçici olarak yasayan depremzedelerin kisisel bakim ihtiyaçlarini da Kirikkale’nin Yahsihan Belediyesi üstlendi. Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, kuaförlerle birlikte makam odasinda toplanti düzenledi.

Toplantinin ardindan 46 gönüllü bay ve bayan kuaför, deprem bölgesine ulasmak için otobüsle yola çikti.

Belediye Baskani Türkyilmaz, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, Pazarcik ilçesindeki arama kurtarma çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan depremzedelerin kisisel bakim ihtiyaçlarinin önemli oldugunu söyledi.



"46 arkadasimiz dahil oldu"

Hijyenin önemli oldugundan bahseden Türkyilmaz, "Simdi salgin hastaliklarda hijyen çok önemli. Biz de Yahsihan Belediyesi olarak böyle bir proje baslattik. Sag olsun Yahsihan’daki ve Kirikkale’deki 46 arkadasimiz dahil oldu. Kahramanmaras Pazarcik’ta olacagiz. Orada 11 tane çadir kent var. Herkese gönüllü bir sekilde destek olarak yanlarinda hissettirerek böyle bir kampanya baslattik" dedi.



"Bay bayan kuaförleri olarak canigönülden toplandik"

Berber ve kuaförlerin canigönülden toplandigini belirten kuaför Sadik Tunç, "Elimizden geldigi kadariyla da Kirikkale’deki bay bayan kuaförleri olarak canigönülden toplandik. Fazlasiyla da talep oldu. Oradaki depremzede agabeylerimiz, ablalarimiz, kardeslerimizin saç kesimiyle ilgili hijyenik anlamda her sey yapmaya haziriz" diye konustu.



"Acilarini unutturmaya çalisacagiz"

Deprem bölgesindeki vatandaslara moral vermek istediklerini anlatan kuaför Hakan Çimen, "Öncelikle deprem bölgesinde magdur olan arkadaslarimizin hepsine geçmis olsun diyorum. Insallah orada elimizden geldigi kadar moral vererek yeni bir degisim yaparak acilarini unutturmaya çalisacagiz ama insallah unuttururuz. Bize firsat veren Osman baskanimiza tesekkür ediyoruz" ifadesini kullandi.

"Gün, birlik ve yardimlasma günü"

Kuaför Abdullah Köksal, "Artik bu görev bizim için kutsal oldu. Osman baskanimiza tesekkür ederiz. Gerekeni yapti insallah biz de gerekeni yapacagiz. Gün, birlik ve yardimlasma günü. Insallah depremzede arkadaslarimiza yardimci olacagiz" seklinde konustu.

Yahsihan Belediye Baskanina tesekkür eden Bayan Kuaförü Yasar Bulut, depremzede vatandaslar için ellerinden geleni yapacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA