Memur-Sen Tez Ödülleri Sahiplerini Buldu

Memur-Sen Akademi tarafindan bu yil üçüncüsü düzenlenen Memur-Sen Tez Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Memur-Sen Tez Ödülleri Sahiplerini Buldu
Memur-Sen’in akademik sendikaciligi desteklemek, kamu görevlileri sendikaciligi literatürüne katki sunacak çalismalari tesvik etmek amaciyla organize ettigi Memur-Sen Tez Ödülleri’nin sahipleri Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle açiklandi.

Törene, Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, YÖK Baskanvekili Prof. Dr. Metin Topçuoglu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoglu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazim Arican, Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Erdinç Yazici, Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren sendikalarin genel baskanlari, yönetim kurulu üyeleri, komisyon baskanlari ile çok sayida davetli ve basin mensubu katildi.

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Kamu Görevlileri Sendikaciligi ve Akademi Is Birligi Paneli’nin de gerçeklestirildigi ödül töreninde katilimcilara hitap etti. Konusmasina Gazze’deki soykirim ve insanlik dramini ele alarak baslayan Yalçin, “Gazze’de insanlik büyük bir sinav veriyor. Siyonist isgal güçleri çocuk, kadin, hasta, yasli ayirt etmeksizin toplu imha yöntemleri kullaniyor. Buradan bir kez daha Siyonist Israil’i lanetliyor ve bu katliamlarda sehadete eren kardeslerimize yüce rabbimden rahmet diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Mücadelemizi bilimsel bir zemine oturtuyoruz”

Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini gelistirmek için yogun bir gayret gösterdiklerini ifade eden Yalçin, “Kurucumuz sair, mütefekkir ve aksiyon adami merhum Mehmet Akif Inan’dan tevarüs ettigimiz medeniyet degerlerimize dayali bilge sendikaciligi insani ve emegi merkeze alan bir anlayisla sürdürmeye devam ediyoruz. Akademik sendikal anlayisimizin yansimasi olarak mücadelemizi ilmi/bilimsel bir zemine oturtmaya, sorunlarla birlikte çözümleri de ortaya koymaya özen gösteriyoruz” dedi.

Yalçin, 2021 yilinda ilki düzenlenen Memur-Sen Tez Ödüllerine akademinin ilgisinin artarak devam ettigini belirterek, “Tez Ödülleriyle akademinin kamu görevlileri çalisma hayati ve sendikaciligina ilgisini tesvik ediyoruz. Bununla birlikte yeni is birligi yollarinin da arayisi içindeyiz. Bu baglamda ödül törenimiz vesilesiyle düzenledigimiz panelimizde bu arayisimizi masaya yatiracagiz. Saha bilgisi ve deneyim ile kuramsal bilgi ve arastirmalarin bulusmasi, inaniyorum ki, bu ülkenin sorun çözme kapasitesini de artiracaktir” ifadelerini kullandi.

Ödül töreninde konusan Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskanvekili Prof. Dr. Metin Topçuoglu, Kamu Görevlileri Sendikaciligi ve Akademi Is Birligi Paneli’nin verimli sonuçlar dogurmasini ve hayirlara vesile olmasini diledi. Açilis konusmalarinin ardindan panel düzenine geçildi.

Kamu Görevlileri Sendikaciligi ve Akademi Is Birligi basligiyla gerçeklestirilen panelin moderatörlügünü Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Erdinç Yazici yaparken, panelistler ise; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoglu ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazim Arican oldu.

Panelin ardindan 9 ayri kategorideki Memur-Sen Tez Ödüllerini kazananlar sirasiyla sahneye çagrilarak ödülleri takdim edildi.

Doktora dalinda birincilik ödülünün sahibi “Sosyal Aglar ve Örgütsel Güç Mesafesi: Ögretim Elemanlari Üzerine Bir Karma Yöntem Arastirmasi” baslikli tezle Aydin Adnan Menderes Üniversitesi ögrencisi Dr. Yasemin Yesilbas Özenç; ikincilik ödülünün sahibi “Sinif Ögretmenlerinin Örgütsel Adalet Algilari ile Isten Ayrilma Niyeti Algilari Arasindaki Iliski: Öznel Iyi Olusun Arabuluculuk Rolü” baslikli tezle Bolu Izzet Baysal Üniversitesi ögrencisi Dr. Ahmet Kiliç, üçüncülük ödülünün sahibi “Kamu Politikalarina Davranissal Yaklasim: Davranissal Kamu Politikasi Özelinde Bir Uygulama” baslikli tezle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ögrencisi Dr. Avni Akin Ürünal, Mehmet Akif Inan Özel Ödülü’nün sahibi ise “Hastanelerde Yüksek Performansli Is Sistemlerinin Hasta ve Çalisan Güvenligine Etkisi” baslikli tezle Marmara Üniversitesi ögrencisi Dr. Aysun Danayiyen oldu. Yüksek lisans dalinda ise ikincilik ödülünün sahibi; “Istihdam Edilebilirlikte Soft Becerilerin Önemi: Antalya Örnegi” baslikli tezle Akdeniz Üniversitesi ögrencisi Büsra Yilmaz, üçüncülük ödülünün sahibi “Ögretmenlerin Psikolojik Sermaye, Örgütsel Sessizlik ve Örgütsel Yabancilasma Düzeylerinin Belirlenmesi (Sandikli Ilçesi Örneklemi)” baslikli teziyle Afyon Kocatepe Üniversitesi ögrencisi Ugur Çetinkaya, Mehmet Akif Inan Özel Ödülü’nün sahibi ise “Acil Servis ve Yogun Bakim Hemsirelerinin Çalisma Ortamlarinin Hasta Güvenligi Tutumuna Etkisi” baslikli teziyle Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi ögrencisi Emre Dokgöz oldu.

Yüksek lisans dalinda Memur-Sen Takdir Ödülleri’ne ise; “Sosyal Denge Sözlesmesinin Sendika Üyesi Belediye Çalisani Kamu Görevlileri Üzerindeki Etkisi: Pursaklar Belediyesi Örnegi” baslikli tezle Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi ögrencisi ve Memur-Sen Toplu Sözlesme Koordinatörü Rasit Egin ile “Örgütsel Demokrasi ile Örgütsel Baglilik Arasindaki Iliskide Etik Liderligin Düzenleyici Etkisi” baslikli tezle Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi ögrencisi Zekeriya Yazici layik görüldü.

Kaynak: İHA