Keçiören Belediye Baskani Altinok'tan Çocuga Köpek Saldirisi Olayi Hakkinda Açiklama

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, sokak köpeklerinin saldirisi sonucu bir çocugun agir yaralandigi olay sonrasi açiklama yapti.

Keçiören Belediye Baskani Altinok, sosyal medya hesabi üzerinden sokak hayvanlarinin bir çocuga saldirarak agir yaralamasi olayi sonrasi açiklama yapti. Baskan Altinok açiklamasinda, “Dün sabah saatlerinde Baglum Kafkas Mahallesi’nde meydana gelen aci olay hepimizi derinden üzmüstür. Öncelikle yarali olan evladimiza ve ailesine acil sifalar diliyor, talihsiz olayin yasandigi saatten itibaren anbean ailemizin yaninda oldugumuzu ve çocugumuzun tedavisi için her türlü imkani seferber ettigimizi kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz. Çocugumuz su anda üniversitemiz, hekimlerimiz ve uzman saglik personelinin kontrolü ve yakin takibi altindadir” ifadelerini kullandi.

“Son zamanlarda meydana gelen sokak hayvanlari saldirilari ne yazik ki birçok sehrimizde çocuklarimizin ve tüm vatandaslarimizin huzur ve güvenligini tehdit eder boyutlara ulasmistir" diyen Altinok, "Sürecin dogru yönetilmesi ve çözüm odakli acil projeler üretilmesi amaciyla basta yasa koyucular, ilgili bakanliklar, büyüksehir ve ilçe belediyelerinin hukuki sorumluluk boyutlarini bu acili atmosferde ve bu platformda aktarmayi ve tartismayi dogru bulmamakla birlikte; bir taraftan evladimizin ve ailemizin yaninda bulunurken diger taraftan da sorunlarin makro düzeyde çözümüne ve yasal düzenlemelere iliskin bosluklarin süratle giderilmesine katki saglamak amaciyla neler yapilabilecegine dair çalismalar yürüttügümüzü kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz” ifadelerine yer verdi.

Olaydan sonra bölgeye birakilan sokak hayvanlarinin toplandigini ve yasal uygulamalarin devam ettigini belirten Altinok, “Söz konusu olay yasandiktan hemen sonra bir süredir araliksiz bir sekilde yaptigimiz gibi, bölgemize gece vakti kontrolsüz ve toplu olarak birakilan sokak hayvanlarinin tamamini ertesi gün derhal bölgeden toplamaya ve yasal uygulamalara göre Rehabilitasyon Merkezimizde denetim altina almaya çalismaktayiz. Basibos sokak hayvanlari sorunu, sadece belediyelere ait bir konu olmayip çok boyutlu takip gerektiren bir mesele olmasi sebebiyle birçok kurum ve kurulusun es zamanli ve koordineli çalismasini gerektirmektedir” dedi.

Altinok tarafindan yapilan açiklamada 5199 sayili yasaya dikkati çekilerek, “Sorun büyüktür 5199 sayili yasa geregince sokak hayvanlarinin toplanmasi, kisirlastirilmasi, asilanmasi, küpelenmesi yapildiktan sonra en geç 10 gün içinde alinan bölgeye yeniden birakilmasi gerekmektedir. Ve yine yasa geregi yerel yönetimler barinak ve rehabilitasyon merkezleri kurarak bölgelerindeki sokak hayvanlarini kontrol etmekle yükümlüdür. Ancak birçok belediye ne barinak ne rehabilitasyon merkezi hizmetini verebilmektedir. Bu sebeple uzun bir süredir baska bölgelerden toplanan sokak hayvanlari kaçak olarak açik arazilere ve özellikle söz konusu olayin gerçeklestigi bölgeye toplu olarak birakilmaktadir” denildi.

Altinok, belediyenin konuyu uzun zamandir ilgili bakanlik ve birimlere bildirdigini vurgulayarak, “Bu mesele uzun bir zamandan beri belediyemizce ilgili bakanliklar ve ilgili birimlere resmi yazilarla bildirilmis ve kontrolsüz hayvan birakilmasinin önüne geçmek adina önlem alinmasi konusunda yazismalar yapilmistir. Ne yazik ki tarafimiza konuya iliskin bir dönüt olmadigi gibi sokak hayvani birakma süreçleri de araliksiz olarak devam etmistir. Ilçemize ait bakim ve rehabilitasyonda tutulan kayitli sokak hayvanlarina iliskin bugüne kadar en ufak bir sikinti ve saldiri yasamamis bir belediye olarak sinirlarimiz içerisindeki tepelik bir açik arazide gece vakti kimin tarafindan birakildigi belli olmayan ve bizim kayitlarimizda olmayan agresif sokak hayvanlarinin, açik arazide bulunan çocugumuza saldirmis olmasi hepimizi kahretmistir” ifadelerini kullandi.

Altinok, Keçiören Belediyesinin sokak hayvanlari ile ilgili çalismalarina deginerek, “Keçiören Belediyesi olarak sokak hayvanlarinin toplanip asi ve kisirlastirma sonrasi kayitlanip rehabilite edilmesi ve sokaklarimizin huzura kavusmasi adina üzerimize düsen görevleri tam ve eksiksiz sekilde yerine getirme gayretiyle 4,5 yildir ülkemize örnek olmus bir belediyeyiz” dedi.

Kaynak: İHA