Ingiltere Ve Iskoçya'da Filistin Destekçilerinden F-35 Parçalari Üreten Firmalarin Önünde Protesto

Ingiltere ve Iskoçya’da Filistin destekçileri, F-35 tipi savas uçaklar için parça üreten savunma sanayi firmalarinin önünde protesto düzenledi.

Ingiltere Ve Iskoçya'da Filistin Destekçilerinden F-35 Parçalari Üreten Firmalarin Önünde Protesto
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 7 Ekim’den bu yana devam ederken, Ingiltere’nin Dorset, Bournemouth, Lancashire, Brighton ve Iskoçya’nin Glasgow kentlerinde Filistin destekçileri F-35 tipi savas uçaklar için parça üreten savunma sanayi firmalarinin önünde protesto düzenledi.

En büyük gösteri yaklasik 600 kisinin katilimiyla Dorset’teki Eaton Mission Systems adli firmanin girisinde düzenlendi.

Göstericiler, sik sik “Eaton Mission, utan utan, islenen tüm suçlarda senin adin var” ve “Kapatin” slogani atti.

Göstericiler, firmalarin önünde “Burada üretilen silahlar Gazze’de ölüme neden oluyor”, “Özgür Filistin” ve “Bu fabrika soykirima silah sagliyor” yazili pankartlar açtilar.

Göstericiler, firmalari Israil ile olan iliskilerini sona erdirmeye ve Israil ile olan tüm silah, savunma ve malzeme ticaretini durdurmaya çagirdi. Protestolara, saglik çalisanlari, ögretmenler, otel çalisanlari, akademisyenler ve sanatçilar da destek verdi.

Dorset polisi tarafindan yapilan açiklamada, "Insanlarin yasal protesto hakkina saygi duyuyoruz ve barisçil bir protestoyu kolaylastirmaya çalisacagiz, ancak kamu düzeni veya cezai suçlara müsamaha gösterilmeyecek ve güçlü bir sekilde ele alinacaktir" denildi.
Kaynak: İHA