Saglik Savasçilari Yeni Yila Görevleri Basinda Giriyor

Adana’da 2024 yilina Kozan Devlet Hastanesinde görevleri basinda girecek olan acil servis doktor ve hemsireleri, rahatsizlanan vatandaslara sifa dagitiyor.

Saglik Savasçilari Yeni Yila Görevleri Basinda Giriyor
Kozan’da yeni yila ailelerinden ve sevdiklerinden uzak görevleri basinda girecek olan saglik çalisanlari, büyük fedakarlikla çalisiyor. Kozan Devlet Hastanesi Acil Servis Doktoru Ertan Atabey, hekim ve tüm saglik çalisanlarinin özel gün gözetmeden büyük bir emek harcayarak görevlerini gerçeklestirdiklerini ifade ederek, özellikle özel günlerde bir günde yaklasik bin 500 hasta basvurusu oldugunu kaydetti.

Yeni yil ve özel günlerde acil servis yogunlugu yasandigini ve her hastanin tedavisinin tamamlanarak saglikla eve gitmesi için saglik emekçilerinin büyük mücadele verdigini aktaran Atabey, “2000 yilindan beri doktor olarak görev yapiyorum. Biz de askerlerimiz gibi depremde, afette ve pandemide hep görevimizin basindayiz. Bizler Hizir gibi hastalarimiza yetismeye çalisiyoruz. Onlarin zor anlarina yetisiyoruz. Bu çok yüce bir duygu” dedi.

Süpervizör Hatice Özdil, “Esim evde çocuklar ile birlikte, ben de, bizler de tüm sartlara ragmen isimizin basindayiz. Insallah sifa dagitmaya devam edecegiz. Ben de çocuklarimin yeni yillini telefonla kutluyorum” diye konustu.

Kadin Dogum Uzmani Hüseyin Kunter Tatar, çocuklari evde yeni yili kutlarken yeni dogum yapacak annelere bebeklerini saglikla kucaklarina vermek için ebe ekibi ile birlikte dogumhanede nöbette olduklarini ifade etti.

Tatar, “Yeni yila girecegimiz anlarda görevimizin basindayiz. Ilk hastamiz geldi. Insallah yilin ilk bebeginin saglikla dogmasi için çalisiyoruz. Ailelerimiz uzakta ama burada dogum yapacak annelerimize bebeklerini saglikla kucaklarina verebilirsek en büyük mutluluk bizim olacak” diye konustu.

Esi Tunceli’de polis olarak görev yapan Sabriye Özgür Simsek ise, esinin yeni yilini telefonla kutladigini belirterek, esinden ayri oldugu için zor bir görev yaptiklarini ifade etti.

Çocuklari ile konusan Ebe Seher Ince, Sinop’ta okuyan oglu ile ilk kez ayri kaldiklarini ifade ederek, telefonda yeni yillini kutladi.
Kaynak: İHA