Osmaniye'de Metin Tamer Ve Sefa Evler Sitelerinde Yerinde Dönüsüm Çalismasi Basladi

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de, agir hasarli olarak yikim islemleri tamamlanan Metin Tamer ile Sefa Evler sitelerinde hak sahiplerinin istegi üzerine yerinde dösüm yapilacak.

Osmaniye'de Metin Tamer Ve Sefa Evler Sitelerinde Yerinde Dönüsüm Çalismasi Basladi
Osmaniye’de, yasanan yikici depremlerde agir hasarli olarak kayitlara geçen 14 blok, 416 daireden olusan Metin Tamer Sitesi ve 8 blok 280 daire olusan Sefa Evler Sitesi’nin yikilmasi için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan çalisma baslatilmisti. Yikim çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan hak sahiplerinin yerinde dönüsüm taleplerini dogrultusunda zemin etüt çalismalari baslatildi. Yeralti tabakalarinin durumu, derinlik, jeolojik yapi türü ve temel zemin gibi parametreleri ölçmek ve yapilacak olan binalarin deprem karsisinda gösterecegi davranislari anlamak için yapilan zemin etüt çalismalarinin tamamlanmasiyla birlikte TOKI tarafindan yapilacak olan bloklarin kat sayisi ve metrekare islemleri tamamlanarak projelerin çizimleri yapilacak.

Yerinde dönüsüm yapilacak arsalarda incelemelerde bulunan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Vedad Gürgen ve Belediye Baskani Kadir Kara burada hak sahipleri temsilcileriyle görüstü.

Zemin etüt çalismalarinin baslamasiyla birlikte bölgede incelemelerde bulunan Baskan Kara, “Sizin talebiniz üzerine Sayin Bakanimiz Mehmet Özhaseki beyefendiden istirhamda bulunduk. Burada bulunan mülkiyet sahiplerinin kendi yerlerinde ev sahibi olmak istediklerini arz ettik. Kendisi de bu konuda özel olarak ilgilenmesi için Bakan Yardimcimiz Vedad Gürgen beyefendiyi incelemelerde bulunmasi için buraya gönderdi. Yapilan incelemelerin ardindan sondaj çalismalari basladi.

Bakanimiz Mehmet Özhaseki’nin talimatlariyla Bakan Yardimcimiz Vedad Gürgen beyin yerinde yaptigi incelemeler ve hak sahipleri temsilcileriyle yaptigi görüsmeler neticesinde Metin Tamer Sitesi’nin hak sahipleri ve Sefa Evlerin hak sahipleri hiçbir hak mahrumiyetine ugramadan kendi yerlerinde TOKI tarafindan yerinde dönüsüm olarak ev sahibi olacaklar. Sizler adina ben Sayin Bakanimiz ve Bakan Yardimcimiza sükranlarimi sunuyorum. Insaatin hizli baslamasi için Istanbul ve çevre illerden is makineleri 2 gün içerisinde buraya çekildi. Buraya yapilacak olan projenin de bilgisi en kisa zamanda hak sahiplerine sunulacak. Kisa sürede de insaat yapilip hak mahrumiyetine ugramadan sizlere teslim edilecek. Disardan kimse gelemeyecek kim hak sahibiyle o ev sahibi olacak” diye konustu.

Metin Tamer Sitesi ve Sefa Evler Depremzedeler Dernekleri Yönetim Kurulu Baskanlari da, yerinde dönüsümden dolayi Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, öncülügünde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Vedad Gürgen ve Belediye Baskani Kadir Kara’ya tesekkür etti.
Kaynak: İHA