Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye-Macaristan Kültür Yili Açilis Programina Katildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, resmi ziyaret kapsaminda geldigi Macaristan’da Türkiye-Macaristan Kültür Yili açilis programina katildi.

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye-Macaristan Kültür Yili Açilis Programina Katildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, resmi ziyaret kapsaminda geldigi Macaristan’in baskenti Budapeste’de temaslarina devam ediyor. Cumhurbaskani Erdogan, Macaristan Basbakani Viktor Orban ile düzenledigi basin toplantisinin ardindan MEPA Budapeste - Bela Bartok Ulusal Konser Salonu’nda gerçeklestirilen Türkiye Macaristan Kültür Yili açilis programina katildi.

Konser programina Cumhurbaskani Erdogan, Macaristan Cumhurbaskani Katalin Novak ve Basbakan Orban’in yani sira iki ülkeden bakanlar da yer aldi.

Program çerçevesinde verilen konserde Türk ve Macar sanatçilari, iki ülkenin en begenilen eserlerini seslendirdi. Dans gösterilerine de yer verilen konserde, Türk ve Macar bestecilerinin eserleri çalindi.

“Yüzyillik Dostluk ve Isbirligi” ana temasiyla gerçeklestirilecek Türkiye-Macaristan Kültür Yili çerçevesinde önümüzdeki yil Budapeste’nin yani sira Pecs, Zigetvar, Egri, Estergon, Vesprim, Kaposvar, Segedin ve Debrecen sehirlerinde Türk opera ve balesinin yani sira modern ve geleneksel Türk danslari ve müziginin tanitilacagi etkinlikler, tiyatro temsilleri, sergiler, edebiyat programlari, film gösterimleri ve gastronomi etkinlikleri gerçeklestirilecek. Türkiye’de de Macar kültürünün tanitilacagi etkinlikler içeren programla sadece iki ülke kültürünün tanitilmasi degil, Türk-Macar iliskilerinin belirli alanlarda güçlendirilmesi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA