Israil, Gazze Seridi'nde Tutulan 3 Israilli Esirin Yanlislikla Öldürüldügünü Açikladi

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tugamiral Daniel Hagari, Gazze Seridi’ndeki 3 Israilli esirin askerler tarafindan tehdit olarak algilandigini ve yanlislikla öldürüldügünü açikladi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ediyor. Sivil yerlesim yerlerini vuran ve binlerce Filistinliyi öldüren Israil ordusu, bölgede esir tutulan Israillileri de öldürüyor. Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tugamiral Daniel Hagari bugün yaptigi açiklamada, Gazze Seridi’nde esir tutulan 3 Israillinin askerler tarafindan tehdit olarak algilandigini, ardindan da askerlerin esirlere ates açtigini duyurdu. Gazze Seridi’nin kuzeyinde çikan çatismalarda esirlerin yanlislikla öldürüldügünü belirten Hagari, “Bu hepimiz için üzücü ve aci verici bir olay. IDF yasananlarin sorumlulugunu tasiyor” ifadelerini kullandi.

Hagari esirlerin isimlerini Yotam Haim, Samer Talalka olarak açiklarken, 3. esirin ismini ailesinin talebi üzerine duyurmadi.

Esirlerin kaçtigini ya da Hamas tarafindan saliverildiklerini düsündügünü kaydeden Hagari, olayla ilgili derhal sorusturma baslatildigini belirterek, “Bu olay birliklerin son günlerde zorlu çatismalara girdigi bir savas bölgesinde meydana gelen trajik bir olaydir” dedi.

Buna benzer bir olayin bir daha yasanmamasi için her seyin yapildigini vurgulayan Hagari, “IDF olarak bu felaketten duydugumuz derin üzüntüyü ifade ediyor, ailelerin acisini paylasiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA