Sahin Açiklamasi 'Antep, Emanetinin Kiymeti Ve Sorumlulugunun Farkindadir'

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 10 Kasim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yil dönümü dolaysiyla mesaj yayimladi.

Sahin Açiklamasi 'Antep, Emanetinin Kiymeti Ve Sorumlulugunun Farkindadir'
Sahin mesajinda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet ile bu topraklarin tüm renklerini kaynastirarak, Türk milletini ortak bir ideal etrafinda birlestirmeyi basardigini kaydetti.

Sahin, “Kendisini milletine adamis, bagimsizlik ve özgürlük yolunda karsisina çikan tüm güçlüklere direnmis, yasamina sigdirdigi büyük basarilarla baska milletlere örnek olmus, milletimizin her alanda yücelmesi için yilmadan çaba göstermis Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatinin 85’inci yildönümünde saygi ve rahmetle aniyoruz” dedi.



Gazi Mustafa Kemal’in mücadeleci ve kurucu vasiflarinin gençlere ve çocuklara iyi anlatilmasi gerektigini, onun “En Büyük Eserim” dedigi Cumhuriyeti ilelebet yasatmak ve daha ileriye tasimak için sorumluluklari hep birlikte yerine getirmenin önemine dikkat çeken Sahin, Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugün dünyada sözü dinlenen, dostlugu aranan ve uluslararasi sorunlarin çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumunda oldugunu vurguladi. Sahin, "Gaziantep nüfusuna kayitli hemserimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatirasina sahip çikarak, yüksek hedeflere emin adimlarla yürüyecegiz. O’nun en büyük eseri olan Cumhuriyet’in 100’üncü yilinda olmanin onuru ve gurunu yasiyoruz. Kurtulus Mücadelesindeki direnisi vesilesiyle bizzat Mustafa Kemal’in girisimi ile Gazilik unvani ile gururlandirilan Antep, emanetinin kiymeti ve sorumlulugunun farkindadir. Bu düsüncelerle, vefatinin 85’inci yildönümünde Türk Milleti’ne esareti ve himayeyi asla yakistirmayan ve bagimsizlik mesalesinin ilk fitilini 19 Mayis’ta Samsun’dan atesleyen Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslari ile vatanimiz ugruna fedakârca sehit ve gazi olan tüm kahramanlarimizi bir kez daha rahmetle, saygi ve sükranla aniyorum” diyerek sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA