Kapadokya'da Tüm Zamanlarin Rekoru Kirildi Açiklamasi Ziyaretçi Sayisi 4 Milyonu Asti

Türkiye’nin önemli Kültür-Turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesindeki müze ve ören yerlerini 2023 yilinin ilk 10 ayinda 4 milyon 356 bin 49 yerli ve yabanci turist ziyaret etti. Nevsehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya bölgesinde tüm zamanlarin rekorunun kirildigini söyledi.

Kapadokya'da Tüm Zamanlarin Rekoru Kirildi Açiklamasi Ziyaretçi Sayisi 4 Milyonu Asti
Unesco Dünya Kültür Mirasi listesinde yer alan Kapadokya Bölgesi, peribacalari, dogal kaya olusumlari ve ilginç vadilerinin yani sira yer alti ve yer üstü sehirleri ile yurt içinden ve yurt disindan gelen milyonlarca ziyaretçiyi agirlamaya devam ediyor.

Nevsehir Valisi Ali Fidan Kapadokya bölgesinde yilin ilk 10 aylik süreci baz alindiginda tüm zamanlarin rekorunun kirildigini söyledi.



Vali Ali Fidan yaptigi açiklamada “Kapadokya bölgesi sahip oldugu essiz dogal güzellikleriyle, birçok medeniyete ait zengin tarihi ve kültürel dokusuyla Ülkemizin ve Dünyanin en önemli turizm merkezlerinden birisidir.

Ülkemizin tanitilmasi, zenginlesmesi, kalkinmasi ve insanimizin refah içinde yasayabilmesi bakimindan büyük bir öneme sahip olan turizm, uluslararasi iliskilerin gelistirilmesinde de büyük bir role sahiptir.

Kapadokya bölgesinin merkezinde yer alan Nevsehir ilimiz özellikle peribacalari, yeralti sehirleri, vadileri, kayadan oyma kiliseleri, Açik Hava Müzeleri ve balon turlariyla, saglik ve inanç turizmiyle, bunlara ilave olarak yöresel yemekleri ve el sanatlariyla ziyaretçilere çok farkli alternatifler sunmaktadir” dedi.

Nevsehir’de yilin 12 ayina yayilan turizm hareketliligiyle, her yil milyonlarca yerli ve yabanci misafire ev sahipligi yaptigini söyleyen Nevsehir Valisi Ali Fidan “Kapadokya bölgesi Ülkemizin tanitilmasina ve ekonomisine çok önemli katkilar sunmaktadir. Nevsehir genelinde 700’ün üzerinde otel ve 30 binin üzerinde yatak kapasitesi mevcut olup, turizme yönelik farkli sektörlerde çok sayida ticari isletme faaliyet göstermektedir. Bu yönüyle turizm ilimizin ekonomisini, refahini ve istihdamini da dogrudan etkilemektedir.

Pandemi döneminde yasanilan sikintilar sonrasinda ilimiz turizminin hizla toparlandigini ve önemli bir ivme yakaladigini memnuniyetle görmekteyiz.

Ilimizde bulunan müze ve ören yeri ziyaretçi sayilari dikkate alindiginda; 2023 yilinin ilk 10 ayinda bugüne kadar görülen en yüksek ziyaretçi sayisina ulasildigini görmekteyiz. Bu yilin ilk 10 ayinda ulasilan 4 milyon 256 bin 129 yerli ve yabanci ziyaretçi sayisiyla tüm zamanlarin rekoru kirilmistir.

2022 yilinin tamaminda 4 milyon 192 bin 70 olan ziyaretçi sayimizi 2023 yilinin ilk 10 ayinda geçmis bulunmaktayiz. Bu verilere göre, yil sonu itibariyle 5 milyon ziyaretçi sayisina ulasilabilecegini öngörmekteyiz.

Yabanci ziyaretçi sayisi bakimindan; Ispanya, ABD, Endonezya, Güney Kore ve Italya ilk bes sirada yer almaktadir.

Ilimiz turizminde ki bu olumlu hareketlilik bizleri ve sektör temsilcilerini ziyadesiyle memnun etmistir.

Bu vesileyle bölgemiz turizm sektörüne emek veren, katki saglayan tüm turizmcilerimize, sektör çalisanlarimiza, turizm meslek kuruluslarina, Kültür ve Turizm Bakanligimiza, belediyelerimize ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluslarina tesekkür ediyorum.

2024 yilinda da sektörün tüm paydaslariyla birlikte yürütecegimiz çalismalar ile bu ziyaretçi sayisini daha yükseltmenin çabasi içinde olacagiz” seklinde konustu.

Nevsehir Valisi Ali Fidan ayrica Yerli ve yabanci herkesi bu doga harikasi cografyayi görmeye davet ediyor ve Nevsehir’imize bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA