Deniz Astsubay Okullarinin Kurulusunun 133. Yili Yalova'da Kutlandi

Deniz Astsubay Okullarinin kurulusunun 133. yil dönümü, Yalova’da Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu’nun da katildigi törenle kutlandi.

Deniz Astsubay Okullarinin kurulusunun 133. yil dönümü Yalova’da kutlandi. Milli Savunma Üniversitesi Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’ndaki tören, askeri geçitle basladi.

Fotograf sergisinin de izlenime sunuldugu törende, askeri mühimmat ve elbiseler sergilenirken askeri bando da konser verdi. Törene Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu da katildi.

Dogu Akdeniz’de de bir güç mücadelesi olduguna isaret eden Tatlioglu, "Dogu Akdeniz’de hiçbir devlet, tek basina deniz yetki alani ilan edemez. Çünkü çok fazla ülke var ve birbirine kilit halinde deniz yetki alanlari var. Ancak Güney Kibris Rum Yönetimi, Kibris’in güneyinde, Yunanistan, Girit’in güneyinde muhtelif deniz yetki alanlari ilan ederek oradaki zenginliklere tek basina sahip olmaya çalisiyor. Dogu Akdeniz’de Yunanistan, Güney Kibris Rum Yönetimi, Israil ve Misir, Türkiye’nin karsisinda bir blok olusturmus durumda. Bu bloka da en büyük destegi Fransa ve Amerika veriyor. Bu destekle Türkiye’ye karsi bir bloklasma içindeler. Ortak tatbikatlar yaparak Türk Deniz Kuvvetlerini, bizleri caydirma niyetindeler" dedi.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da törene katilanlari selamladi.
Kaynak: İHA