Rize'de Siddetli Yagislar Etkisini Gösterdi Açiklamasi 4 Kisilik Aile Tedbir Amaçli Tahliye Edildi

Rize’de etkisini gösteren yagislar nedeniyle heyelanlar meydana gelirken, Ardesen ilçesi Tunca Beldesi’nde 4 kisilik ailenin yasadigi bir ev tedbir amaçli bosaltildi, ev sakinleri tahliye edildi.

Rize'de Siddetli Yagislar Etkisini Gösterdi Açiklamasi 4 Kisilik Aile Tedbir Amaçli Tahliye Edildi
Rize’de aksam saatlerinde kuvvetli yagislar nedeniyle derelerin debileri yükseldi. Yagislardan ötürü Ardesen’in Tunca Beldesi’nde meydana gelen heyelanlardan ötürü yollar ulasima kapanirken, tarim arazileri de zarar gördü. Rize merkeze bagli Karasu köyünde de heyelan meydana geldi. Toprak kaymasi sonucu ana yol trafige kapandi. Karayollari tarafindan yapilan çalismalar neticesinde kapanan yol yeniden trafige açildi. Jandarma ekipleri gelen ihbarlarin üzerine, Tunca Beldesi’nde bir evdeki 4 kisilik aileyi tedbir amaçli tahliye etti. Beldede ekiplerin hummali çalismalari devam ederken, sel sulari yüzünden yolun karsisina geçmeye çalisan vatandaslar is makinelerinin kovasina binerek kurtarildi. Kentte yagmurun sabah saatlerine kadar sürecegi belirtildi.

“Sikintili bir süreçteyiz”

Is makineleriyle beraber çalismalarin sürdügünü ifade eden Tunca Belediye Baskani Ahmet Naci Aytemiz, “Saat 16.00’dan itibaren yogun bir yagis var. Bugün çok magduriyet yasadik. Su anda 3 tane ekskavatör, 3 tane daha is makinesiyle sahadayiz. Yagmurun siddeti devam ediyor. Sikintili bir süreçteyiz. Bir is makinemiz mahsur kaldi. Sikinti devam ediyor. Can kaybi yok gibi duruyor ama 2 tane evi su basti. Sikintili bir süreçte sahadayiz. Elimizden geleni yapiyoruz. Rabbim bizlerin yardimcisi olsun. Insallah bir aksaklik olmadan bu süreci atlatmaya çalisacagiz. Akinti devam ediyor. Akibeti ne olur bilemiyorum. Su anda bütün menfezlerimiz tikandi. Çözüm üretmeye çalisiyoruz. Heyelan olan yerler var. Heyelan akiyor. Nasil çözecegiz bilmiyorum. Valimize bilgi aktardik. O da destek oluyor. Jandarma burada, AFAD burada. 2-3 evde magduriyet yasandi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA