76. Devlet Resim Ve Heykel Yarismasi Sonuçlandi

Türkiye’nin en uzun soluklu sanat yarismasinda ödüller sahiplerini buluyor. Cumhuriyet’in 100. yilinda katilimin yogun oldugu 76. Devlet Resim ve Heykel Yarismasi’nin bu yil para ödülü toplam 380 bin lira olacak.

76. Devlet Resim Ve Heykel Yarismasi Sonuçlandi
Kültür ve Turizm Bakanliginca, sanati ve sanatçilari desteklemek, yeni eserlerin üretilmesine katkida bulunarak farkli dallardan eserlerin bir arada sergilenmesini saglamak üzere ilki 1939 yilinda düzenlenen yarismada bu sene resim, heykel, özgün baski ve seramik kategorilerindeki toplam 11 esere ayri ayri 25 bin bin lira para ödülü ve basari belgesi takdim edilecek. Devlet Resim ve Heykel Yarismalarinin 76’ncisinda 35 eserden olusan sergileme ödülünün sahipleri ise yine ayri ayri 3 bin lira ve katilim belgesi alacak.

Ödüle layik görülen sanatçilar

Yarismanin basari ödüllerine resim kategorisinde Semsi Altas, Emre Çalis, Derya Ülker; heykel kategorisinde Emine Erdag, Ferit Yazici, Murat Bingöl; özgün baski kategorisinde Nilgün Köseoglu, Fatma Sevinç Bayraktar, Erkin Ihsan Keskin ile seramik kategorisinde de Sercan Filiz ve Sevinç Köseoglu Ulubatli layik görüldü.

Sergileme ödüllerini ise resimde Yusuf Agras, Murat Özbakir, Azize Kinalioglu, Ilgaz Gürün, Faruk Çelik, Ayse Arife Gürpinar, Zeynep Merve Çiçek Mizrak, Mehmet Mete Basgu; heykelde Kemal Kahveci, Yagmur Kaya, Sebnem Keçeli, Aydin Sofu, Isik Gürel Keskinler, Ugur Bisirici, Dilek Toluyag, Filiz Onat, Abdulvahap Uzunbay; özgün baskida Muhammet Fatih Gök, Zehra Çiçek, Büsra Karaalp, Pinar Topsakal, Serhat Özaydin, Ayberk Balci, Serdar Kul, Sezin Türk Kaya, Mehmet Ekiz, Elif Beyaz; seramikte Ayse Serpil Kurt, Semiha Atabey, Ekrem Coskun, Aylin Alkan, Ferit Cihat Sertkaya, Serkan Tok, Gizem Zehra Arslan ve Ekin Yüksel aldi.

Yarismanin seçici kurulu tarafindan belirlenen toplam 46 eserin sanatseverlerle bulusacagi sergi ile yarismanin ödül töreni önümüzdeki günlerde Bakanligin internet sitesinden duyurulacak.
Kaynak: İHA