Çelik Kanatlar Gururlandirdi, Bando Takimi Costurdu

Bartin’da Cumhuriyetin kurulusunun 100. yildönümü dolayisiyla düzenlenen kutlamalar çerçevesinde Jandarma Genel Komutanligi Çelik Kanatlar helikopter gösterisi nefesleri kesti, bando konseri ise unutulmaz bir gün yasatti.

Çelik Kanatlar Gururlandirdi, Bando Takimi Costurdu
Bartin Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklesen etkinlik Istiklal Marsi ve saygi durusu ile basladi.

Polis ve askerlerin yogun güvenlik tedbiri aldigi program Jandarma Genel Komutanligina bagli Çelik Kanatlar Helikopter gösterisi ile devam etti. Meydana yakin bir sekilde uçan 2 helikopter, bina ve argaç aralarina ise aniden sortiler yaparak yürekleri agizlara getirdi. Meydanin üzerinden yavas ve hizli sekilde uçuslar yapan helikopterler, yaptiklari manevralarla dosta güven, düsmana korku saldi. Alanda bulunan protokol ve vatandaslar ise yaptigi sorti ve manevralarla zaman zaman gözden kaybolan helikopterlere el salladi. Gözleri ile her yerde helikopterleri arayan vatandaslardan bazilari ise cep telefonu ile o anlari kaydetti.



Çelik kanatlarin gölgesinde sahneye çiktilar

Meydanda çelik kanatlar gösterisinin bittigi anons edilirken, sahneye ise bu kez Jandarma Genel Komutanligi Bando takimi çikti. Bando takiminin sahneye çiktigi ve orkestranin hazirliklarini yaptigi esnada tekrar meydanin üzerinde beliren Çelik Kanatlar, 3 kez de sahnenin üzerinden uçarak, adeta meslektaslarina basarili bir konser temennilerini iletti.

Fenomen Büsra’dan "Kerkük’ün zindanlari" türküsü

Kerkük’ün Zindani türküsüyle sosyal medyada izlenme rekoru kiran Jandarma Bando Astsubay Çavus Büsra Bilge Üçdemir, Jandarma Bando Astsubay Çavus Eren Ergin ve Seda Basal’in solistligini yaptigi bando takimi ise duygusal ve hareketli parçalarla alandakilere unutulmaz anlar yasatti. Sosyal medya fenomeni olarak da bilinen Astsubay Üçdemir, Kerkük’ün zindanlari türküsünü ve çesitli pop müzigi sarkilarini okudu. Astsubay Basal da, okudugu duygusal sarkilarla, alandakilerin begenisini kazandi. Solistler Üçdemir ve Ergin’e seslendirdigi duygusal parçalara alandaki gençler ve çocuklar da eslik etti.

Geceye Neset Ertas türküleri damga vurdu

Çirpinirdi Karadeniz türküsünü okuyan solist Seda Basal ise neset Ertas’a ait parçalari yorumladi. Solist Basal’in art arda okudugu Ertas’a ait "Yolcu", "Yalan Dünya" ve "Bahçe Duvari’ndan Astim" türküleri ise alandakileri costurdu. Alandakiler, sahnenin önüne gelerek hareketli parçalar esliginde oynayarak eglendi. Konsere katilanlar zaman zaman ise cep telefonlarinin isiklarini açarak, görsel sölene sahne oldu.

Konser sonunda ise Bartin Valisi Nurtaç Arslan, Bando Takim Komutani Jandarma Bando Tegmen Oguzhan Dogan’a çiçek vererek, koro üyelerini kutladi.

Programa Vali Arslan’in yani sira Bartin Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, askeri komutanlar, daire amirleri, polis, amir ve müdürleri ile vatandaslar katildi.

Alanda görev alan polislerin yani sira esleri ve çocuklari ile alana gelen bazi askerler de ilgiyle helikopter gösterisini izlerken, bando takiminin konserinde ise büyük cosku yasadi. Askerlerin esleri ile eglendigi program sonunda ise asker ve siviller, yogun ilgi göstererek bando takiminin solistleri ile fotograf çekildi.
Kaynak: İHA