Bu Çarsi Elektrik Üretecek

Yenilenebilir enerji projelerine büyük önem veren Samsun Büyüksehir Belediyesi, Yabancilar Çarsisi’nin çatisina günes enerji santrali (GES) kuruyor. 2.5 MW güce sahip GES, bin 500 hanenin elektrik tüketimine denk üretim yapacak. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Panel kurulumlarini kisa sürede tamamlayarak yilsonuna kadar santrali hizmete açacagiz” dedi.

Bu Çarsi Elektrik Üretecek
Samsun Büyüksehir Belediyesi Yabancilar Çarsisi’nda baslattigi çalismalarina devam ediyor. Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan ilk olarak çatisi sandviç panel levha ile kaplanarak yenilenen çarsida esnaf daha nezih bir ortama kavustu. Büyüksehir Belediyesi, yeniledigi çarsinin çatisina da simdi de günes enerji santrali kuruyor. 19 bin m2 yüzey alaninda 2.58 MW güce sahip GES’in insa edildigi çarsida çalismalar araliksiz sürüyor. Yilsonuna kadar tamamlanmasi planlanan proje bin 500 hanenin elektrik tüketimine denk üretim yapacak.

“GES projemizle örnek oluyoruz”

Çevreye duyarli projeleri tek tek hayata geçirdiklerini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Yenilenebilir enerji projelerine büyük önem veriyoruz. GES projelerimizle de örnek oluyoruz. Yabancilar Çarsisi’nin çatisina da 2.5 MW gücünde günes enerji santrali kuruyoruz. Panel kurulumlarini kisa sürede tamamlayarak yilsonuna kadar santrali hizmete açacagiz. Bin 500 hanenin elektrik tüketimine denk bir rakam bu santralden karsilanacak” seklinde konustu.



“Bin 500 hanenin elektrigini karsilayacak kadar üretim yapacagiz"

Çalisma ile ilgili bilgi veren Fen Isleri Dairesi Baskani Nurettin Özbey ise “Burasi Samsun’un en eski çarsilarindan biri. Çati ile ilgili sorunlar vardi. Baskanimizin talimatiyla önce çatiyi yeniledik. Çarsimiz artik kisin sicak yazin serin oluyor. Esnafimiz daha güzel bir ortamda çalisiyor. Çatiyi günes enerji panellerine uygun yaptik. Simdi de GES projemizin startini verdik. Panel montajlarina basladik. Bu santralle bin 500 hanenin elektrigini karsilayacak kadar üretim yapacagiz. Yilsonuna kadar üretime baslayacak bu proje” diye konustu.

Kaynak: İHA