'Su Elçileri'nin 2 Bin 83 Kilometrelik Yolculugunun 19. Gün Duragi Erzincan Oldu

Kars’tan Edirne’ye yaklasik 2 bin 83 kilometrelik kara yollarinda plastik toplama etkinligi 19. gününde Erzincan’da devam etti.

'Su Elçileri'nin 2 Bin 83 Kilometrelik Yolculugunun 19. Gün Duragi Erzincan Oldu
"Insani Dönüstür Projesi" çerçevesinde Uluslararasi Su Elçileri Federasyonu tarafindan plastik çöp toplama ve kirlilik ile mücadele maksadiyla Kars’tan baslayarak Edirne Ipsala Sinir Kapisi’nda sona erecek “100. Yil Plastik Terörü Kampanyasi Plastik Çöp Toplama Yürüyüsü” 19. gününde Erzincan’da devam etti. USEF tarafindan baslatilan “Insani Dönüstür Projesi”; tüm dünyada dogaya verilen zararlari önlemeyi, su kaynaklarini ve dogayi korumayi, dolayisi ile insanlarin ve diger canlilarin tüm dünyada temiz suya ve temiz gidaya erisiminin saglanmasi, saglikli bir yasam biçimine ulastirilmasi maksadiyla toplumda farkindalik olusturmayi ve toplumu harekete geçirmeyi, 2. yüzyilinda Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada bu konuda önder olmasini hedefliyor.

Uluslararasi Su Elçileri Federasyonu (USEF) Genel Baskani Özgür Aydincak, Erzincan - Erzurum kara yolunda gördükleri atik plastikleri topladiktan sonra gazetecilere açiklamada bulundu. Aydincak, bu güne kadar yaptiklari yürüste 43 kamyona yakin atik plastik topladiklarini belirterek yapilan projeyle özellikle vatandaslara farkindalik olusturmayi hedeflediklerini ifade etti.

Aydincak açiklamasinda, “13 Eylül’de Ani Ören Yeri’nden baslayan ‘Plastik Terörüyle Mücadele’ kampanyamizin yürüyüsü ve bugün Erzincan’dayiz. Tüm dünyada çig gibi devam eden plastik kullanimi ve özellikle tek kullanimlik plastiklerle mücadele çok zorlasiyor. Toplumda ki plastik kullanimi hizla devam ediyor. 1 Ekim itibariyle Ingiltere biçak, tabak, kasik gibi plastikleri kendi ülkesinde artik yasaklamaya basliyor. Umarim tüm dünyada bu çig gibi yayilir ve dünyada plastik kullanimini toplum sagligi için, canli sagligi için, doga sagligi için azaltiriz. Yollarda biz bugüne kadar yaklasik olarak 42-43 kamyona yakin sadece sag seritten plastik gördük. Metreye 4 ila 6 arasinda plastik sise düsüyor. Bu korkunç tabloyu hep birlikte azaltmamiz lazim. Bunlar devletimizin, belediyelerimizin sorumlulugu degil, toplumsal sorumlulugumuz. Toplum olarak kalitemizi artirarak, çevremizi kirletmememiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA