Edirne'de 1923 Bitki Ve Hayvan Örneginin Sergilendigi Müze Açildi

754 türden 1923 bitki ve hayvan türünün sergilendigi Doga Tarihi Müzesinin açilisi, TBMM Baskani Mustafa Sentop’un katilimiyla gerçeklestirildi.

Edirne'de 1923 Bitki Ve Hayvan Örneginin Sergilendigi Müze Açildi
Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ögretim elemanlarinca 40 yildir biriktirilen bitki ve hayvan türlerinden olusan müzenin açilisinda konusan Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskani Mustafa Sentop, “Müzelerin görerek egitim ve ögretime katki sagladigi, her yastan insani gelistirdigi, ufkunu açtigi açidan düsündügümüzde bu tarz müzeler, egitimler, dersler g-hatta bilim insanlarinin bulunacagi konferanslar için önemli mekanlar. Ögrenciler için kitaplarda gördükleri, belgesellerde seyrettikleri varliklarin gerçegini burada gözleriyle görmeleri için çok önemli bir yer. Ögrenmede görsellik pekistiricidir. Ögrenilen bilgilerin müzede görsellerle pekistirerek hafizada kalici olmasi saglanacaktir” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoglu da, müze hakkinda bilgiler verdi. Tabakoglu, “754 türe ait kuslar, sürüngenler, baliklar, bitkiler, böcekler 1923 örnegin sergilendigi örnek müze. Müzede sergilenmek amaciyla hiçbir canliya zarar verilmemistir. Bu müze son derece profesyonel bir ekip tarafindan hazirlanmistir. Biyoloji Bölümünün depolarinda bulunan 100 bin böcek materyalinin bini askin iskelet ve dondurulmus omurga örneklerinin zaman zaman degistirilerek sergilenecegi bir müze haline gelecektir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA