Müftü Basoglu'na Veda Yemegi Düzenlendi

Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Edirne Il Müftülügüne atanan Bayburt Il Müftüsü Hasan Basoglu’na veda yemegi düzenlendi. Basoglu, personelle vedalasti.

Müftü Basoglu'na Veda Yemegi Düzenlendi
2018 Mayis ayindan beri Bayburt Il Müftüsü olarak görev yapan Basoglu onuruna din görevlilerinin katilimiyla veda organize edildi.

Bayburt Ögretmenevinde düzenlenen veda programina Il Jandarma Komutani Albay Dr. Talha Övet, Il Emniyet Müdürü Nihat Uzun, Il Müftü Yardimcisi Abdullah Aksoy, Müftülük Sube Müdürleri Sadi Bayoglu, Kemal Çelebi, Ömer Turan ve din görevlileri katildi.

Programin açilis konusmasini din görevlileri adina Bayburt Yakutiye Camii imami Enis Aslan yapti. Konusmasinda Diyanet Isleri Baskanligi’nin önemine deginen Aslan, “Içinde bulundugumuz cografyaya baktigimizda tek güvenli ve istikrarli ülke Türki’yedir. Bu istikrarin en önemli etkenlerinden biriside Diyanet Teskilatinin varligidir. Diyanet Isleri Baskanligi, birlik ve beraberligimizin çimentosudur. Tasrada Il Müftülerimizin himayelerinde din görevlilerimiz bu görevi sorumluluk ve aidiyet bilinciyle yerine getirmektedir. Il Müftümüz Hasan Basoglu Hocamiz Bayburt’ta göreve basladigi günden beri çok hayirli isler yapmistir. Kendisine sahsim ve tüm din görevlileri adina çok tesekkür ediyorum. Yeni görev yerinde kendilerine basarilar diliyorum" dedi.

Müftülük Personeli adina konusan Il Müftü Yardimcisi Abdullah Aksoy, “Il Müftümüz Hasan Basoglu mesai mefhumu gözetmeden dolu dolu bir görev ifa etti. Müftü Hocamiz özellikle Kur’an kurslari açisindan Bayburt’a çok önemli eserler kazandirdi. Hocamizin azmine ve çalismalarina çok yakindan sahit oldum. Hiçbir zaman mesai mefhumu gözetmedi. Hocamizin bu azmi ve kararliligi Bayburt’a çok önemli eserler kazandirdi. Eskiden çocuklarimiz hafizlik yapmak için Bayburt’tan çevre illere giderlerdi. Simdi ise çevre illerden Bayburt’a ögrenci gelmeye basladi.

Yaptigi bu hizmetlerden dolayi hocamizdan Allah razi olsun. Yeni görev yerinde rabbim kendisine muvaffakiyetler nasip eylesin" sözlerini kullandi.

Tesekkür ve temennileri kabul eden Müftü Basoglu, "Bizlere güzel sehrimiz Bayburt ve Bayburt’un çok kiymetli halkina hizmet etme serefi veren, sizin gibi güzide dostlari tanima imkani veren rabbime sükürler olsun. Birlikte görev yaptigimiz sürece irsat, insaat ve her türlü çalismalarimizda bizlere yardimci olan her bir personelimize çok tesekkür ediyorum. Bayburt’un yardimsever halkinin katkilariyla yeni Kur’an kurslari insa ettik. Eski kurslarimizi bastan sona onardik. Kiymetli Bayburt halki bu konuda bizlere çok yardimci oldu. Buradan Tüm Bayburtlulara selam olsun. Bu vesileyle tüm Bayburt halkina ve tüm hayirseverlerimize çok tesekkür ediyorum. Rabbim hayatta olanlara saglik, afiyet ve hayirli uzun ömürler versin. Ahirette irtihal edenlere rahmet eylesin. Bu organizasyonu düzenleyen Din Görevlileri Dernegi Baskani Engin Yazicioglu, Ilhan Kelleci, Diyanet Vakif-Sen Baskani Sahset Saka, Din Bir-Sen Baskani Mustafa Polat’a ve bu davete icabet eden herkese çok tesekkür ediyorum. Çalisma ve gayretlerinizden dolayi sizlere çok tesekkür ediyorum. Sizlere karsi bir kusurumuz olduysa haklarinizi helal etmenizi istiyorum. Benim hakkim sizlere helal olsun" dedi.

Programda konusan Il Jandarma Komutani Albay Dr. Talha Övet, Müftüoglu’na yeni görev yerinde basarilar dileyerek, “Bizim iki çesit ordumuz vardir. Bunlardan biri Lesker-i gaza (cephede savasan asker) biride Lesker-i dua (dua ordusu) sizler din görevlileri olarak dua ordusu görevini yapiyorsunuz. Müftü hocam Bayburt’a çok degerli hizmetler yapti. Kendisine çok tesekkür ediyorum. Yeni görev yerinde kendisine basarilar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Bayburt Il Emniyet Müdürü Nihat Uzun ise Basoglu’nu tanimaktan dolayi mutluluk duydugunu ifade ederek, “Bayburt’a yeni atanmam dolayisiyla Müftü Beyle çok kisa bir süre çalismamiz oldu. Bu kisa sürede basarili çalismalarini gördük. Kendisiyle tanisma imkani buldugum için mutluluk duyuyorum. Müftü hocamiza yaptigi isler adina çok tesekkür ediyor, yeni görev yerinde basarilar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA