Sehit Fethi Sekin'in Kardesi Fikriye Sekin Açiklamasi '6 Yil Geçmesine Ragmen Hüzün Devam Ediyor Hiç Eksilmedi'

5 Ocak 2017 tarihinde Izmir Adliyesi önünde, teröristlerle kahramanca mücadele ederek sehit düsen Polis Memuru Fethi Sekin’in kiz kardesi Fikriye Sekin, duygu yüklü bir konusma yaparak, “6 yil geçmesine ragmen hüzün, devam ediyor hiç eksilmedi. Devletim 6 yil içerisinde Fethi agabeyime yeterli degeri veriyor. Devlet olarak bunu bize çok fazla hissettiriyorlar ve sürekli yanimizdalar” dedi.

Sehit Fethi Sekin'in Kardesi Fikriye Sekin Açiklamasi '6 Yil Geçmesine Ragmen Hüzün Devam Ediyor Hiç Eksilmedi'
5 Ocak 2017 tarihinde Izmir Adliyesine saldiran bölücü terör örgütü militanlari ile çatismaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanin canini kurtaran Polis Memuru Fethi Sekin sehit düsmüstü. Kahramanca sehit düsen Fethi Sekin’in kiz kardesi Fikriye Sekin de agabeyinin sehadetinin 6’nci seneidevriyesinde açiklamalarda bulundu. Agabeyi ile her zaman gurur duyduklarini belirten Sekin, yakin zamanda babalari Mehmet Zeki Sekin’i de kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarini kaydetti.

6 yil geçmesine ragmen hüzünlerinin arttigini dile getiren Fikriye Sekin, devletin hiçbir zaman kendilerini yalniz birakmayarak yanlarinda oldugunu belirtti.

Kahraman sehit agabeyi ve babasi ile ilgili anilarini da paylasan Fikriye Sekin, Fethi Sekin’in çok merhametli, babasinin ise kendisi için degerli oldugunu ifade etti.

Öte yandan, kahraman sehit polis Fethi Sekin’e ait giydigi sivil son kiyafetler görüntülendi.

6 yil geçmesine ragmen hüzünlerinin devam ettigini belirten Fikriye Sekin, “Hiç eksilmedi hatta artarak devam ediyor. Bu öyle bir hüzün ki beraberinde çok fazla gururu getiriyor. Gururu getirmesinin en büyük sebebi zaten vatan millet askiyla sehit olmasi. Gerçekten ülke olarak biliyoruz ki Allah ve peygamber sevgisinden sonra üçüncü sirada bizim için vatan sevgisi geliyor. Biz hiçbir zaman dünya üzerindeki baska devletlere benzemiyoruz. Çok sükür ki bu vatanin evladiyim. Ne dünyalik çikari için vatanimizi satariz ne de birakip kaçip baska yere gideriz. Ya istiklal ya ölüm. Bizim için ortasi yok. 6 yil içerisinde devletim Fethi agabeyime yeterli degeri veriyor. Devlet olarak bunu bize çok fazla hissettiriyorlar, sürekli yanimizdalar” seklinde konustu.

Yakin zamanda kaybettigi babasi Mehmet Zeki Sekin hakkinda da konusan Fikriye Sekin, “Benim için babam olmazsa olmazlarimdan. Babam benim için çok degerliydi. Çocuklugumdan beri hep babaciydim. Babamin çok degerli olmasindan yola çikiyorum ki Fethi agabeyim de çok sey kapti. 15 Temmuzdan sonraki sabah babamin annemle söyle bir diyaloguna sahit oldum. Anneme diyor ki, ‘ Benim çocuklarimdan biri bu darbeye girmisse alip hapse atsinlar’ yani cani, kani olan bir evladini vatan için istedigi zaman hapse atabilirler düsüncesiyle düsünen bir babaydi. Fethi agabeyimin ilk sehit haberi geldiginde hastanedeydi, haberlerden duymus ve o ara yikilmis. Ben babamin hep ‘vatan sag olsun’ sözünü duymus bir insandim. Babamin vefati ile Fethi agabeyimin sehit olmasi arasinda 6 yil var. O 6 yil boyunca babam o kadar çok videoya, görüntülerine bakti ki, bazen babama delirebilir mi diye dahi düsümdüm. Rabbim, babamin mekanin cennet etsin ve insallah Fethi agabeyim kendisini karsilamistir” diye konustu.

Fethi Sekin’in birçok kiyafetini müze ve derneklere verdiklerini dile getiren Fikriye Sekin, “Elimizde son birkaç parça kiyafeti kaldi. Onlari da istiyorlar, bunlari da deger bilecek yerlere verecegiz. Bütün sehitlerin özellikleri ayni. Fethi agabeyim esittir merhamet. Bunun yaninda çok asiri titiz bir insandi. Temizligi ve merhameti ön planda olan bir insandi. Belki yas olarak çok büyük degildi ama evin ilk erkek çocugu oldugu için sorumluluk almis oldugu için erken yasta olgunlasan insandi. Ilk polis okuluna gittiginde sadece ablam çalisiyordu. O gönderdigi fotografta da ögüt veriyor. Iste babayi, anneyi üzmeyin diyor. Babacan bir tavri da vardi. Agabeyimiz gibi degil de o bizim ikinci babamizdi. Ilk günkü aci artarak devam etti, sönmedi ve azalmadi” dedi.

Kaynak: İHA