Yazicioglu Davasinda Yeni Gelisme Açiklamasi Aile Avukati Detaylari Anlatti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Muhsin Yazicioglu ile birlikte hayatini kaybeden gazeteci Ismail Günes’le helikopterin düstügü gün 16 kez görüstügü öne sürülen Emra Kara hakkinda verilen beraat karari bozuldu. Yazicioglu ailesinin avukati Selami Ekici, Emra Kara’nin durusma çikisinda ’Beni kurban seçtiler’ seklinde bir beyanda bulunarak bir seyler gizledigini ve Kara’nin o dönemde kullandigi telefon numarasinin Isparta nüfusuna kayitli bir polis memuru tarafindan kullanildigini belirtti.

Yazicioglu Davasinda Yeni Gelisme Açiklamasi Aile Avukati Detaylari Anlatti
Kahramanmaras’ta, 25 Mart 2009’da düsen helikopterde Muhsin Yazicioglu ve beraberindeki 5 kisinin hayatini kaybetmesiyle ilgili Sivas 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, eski yerel televizyon muhabiri Emra Kara da tanik olarak dinlendi. Kara, ifadesinde ’Ben kaza günü kesinlikle Ismail Günes ile hiç görüsme yapmadim’ dedi.

Istinaf isteminde bulunmak üzere Yazicioglu ailesinin avukatlari, Emra Kara’nin helikopterin düstügü gün Ismail Günes ile görüstügünü öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Sikayet üzerine baslatilan sorusturmada HTS kayitlarina göre, Emra Kara ile Ismail Günes arasinda helikopterin düstügü 25 Mart 2009’da toplam 11 dakika 34 saniyelik 16 telefon görüsmesi yapildigi tespit edildi. Sorusturma sonunda Kara hakkinda yalan tanikliktan 4 yila kadar hapis istemiyle dava açildi. Dava devam ederken, mahkeme savcisinin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK) tarafindan mahkemeye gönderilen raporda, aramanin ödemeli olarak yapildigi, 2 numara arasinda gerçeklesen basarili iletisim intibasi uyandiran kayitlarin raporlara yansidigi ancak basarili gerçeklesen iletisim için baz ve karsi baz kayitlarindan dogrulama yapilmasinin gerektigi belirtildi.

Davanin durusmalarinda aralarinda konusma olmadigini ve yaptigi aramalarda telefonun çalmadigi veya ses gelmedigi yönünde ifadeler veren Emra Kara, 14 Eylül 2022’de beraat etti. Yazicioglu ailesinin avukati Mustafa Selami Ekici, bu kararin üzerine Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf talebinde bulundu. Dosyayi inceleyen 7’nci Ceza Dairesi, beraat kararini bozup, dosyayi Sivas 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Yazicioglu ailesinin avukati Mustafa Selami Ekici’den ise önemli açiklamalar geldi. Avukat Ekici, Emra Kara’nin durusma çikisinda ’Beni kurban seçtiler’ seklinde bir beyanda bulunarak bir seyler gizledigini ve Kara’nin o dönemde kullandigi telefon numarasinin Isparta nüfusuna kayitli bir polis memuru tarafindan kullanildigini belirtti.

HTS kayitlarinda Emra Kara’nin Ismail Günes ile telefonda birçok kez görüstügünün rapor edildigini ifade eden Av. Ekici, "Bu olay o günden beri kamuoyunda ciddi manada takip edilmekte. Ilk önceleri kaza deyip geçistirilmeye çalisilan olay, bugün gelmis oldugumuz nokta itibariyle bir suikast olma ihtimalini çok güçlendirmistir. Bu olaylardan biri de geçtigimiz günlerde Sivas 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan bir davada saniga beraat verilmesine karsin bizim temyiz istememiz neticesinde Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 7. Asliye Ceza Dairesi bu karari bozdu. Çünkü gerekli incelemeler yapilmadan karar verismisti. Bu olay ise yine Ismail Günes ile birlikte çalisan Emra Kara isimli kisinin olay tarihinde 16.34 ve 19.05 saatleri arasinda tam 16 kez Ismail Günes ile görüsme kayitlarinin bulunmasiydi" dedi.



Emra Kara durusma çikisinda, ’Beni kurban seçtiler’ seklinde bir beyanda bulunmus

Emra Kara’nin durusma sonrasi kurban seçildigini iddia ettigini belirten Av. Ekici, "Bunun HTS kayitlarini tespit etmistik. HTS kayitlari ceza yargilamalarinda çok önemli bir delildir. Emra Kara, bunu inkar etti ve görüsmedigini ifade etmisti ki bu tamamen gerçek disiydi. Nitekim Emra Kara durusma çikisinda bizim arkadaslarimizin da bulundugu bir ortamda ’Beni kurban seçtiler’ seklinde bir beyanda bulunmustu. Buradan Emra Kara’ya sesleniyorum, olay ve gerçek neyse anlatin, çünkü bu olayin aydinlanmasi sizin de faydaniza olacaktir" seklinde konustu.



"Yine bize dosyada yargilama sirasinda bu telefonun klonlanmis olabilecegi bilgisi gelmisti"

Emra Kara’nin o dönem kullandigi telefon numarasini bir polis memurunun da kullandigi bilgisine ulastiklarini kaydeden Ekici, "Yine bize dosyada yargilama sirasinda bu telefonun klonlanmis olabilecegi bilgisi gelmisti. Bu klonlanan telefonun da Isparta nüfusuna kayitli bir polis memuru tarafindan kullanildigi noktasinda bilgiler bulunmaktadir. Bu husus da arastirilmamisti. Insallah, bu bozma kararindan sonra bu hususlar arastirilacak. Biz, Muhsin Yazicioglu ve arkadaslarina yapilan bu suikastin bir sekilde bir yerlerden bir ipucu olarak çikacagina inaniyoruz. Belki pandoranin kutusunu açabilecek bir dosyadir. Bu asamadan sonra bugüne kadar takip ettigimiz gibi bu olayi sonuna kadar takip edecegiz. Muhsin Yazicioglu ve arkadaslarini sehit edenlere hukuk önünde hesabini soracagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA