Meksika'da 70,4 Metre Uzunlugundaki 'Tako' Ile Dünya Rekoru Kirildi

Meksika’nin Morelos eyaletinde dünyanin en uzun takosu yapildi. Tek parça lavasin kullanildigi ’tako’ 70 metre 40 santimetre uzunluguyla Guinness Rekoru kirdi.

Meksika'da 70,4 Metre Uzunlugundaki 'Tako' Ile Dünya Rekoru Kirildi
Meksika’nin Morelos eyaletinin baskenti Cuernavaca sehrinin tarihi meydaninda düzenlenen etkinlikte dünyanin en uzun takosu yapildi. Sehirdeki birçok restoran isletmecisi ve gastronomi ögrencisi dahil yüzlerce kisinin katilimiyla gerçeklesen etkinlikte hazirlanan 7 metre 40 santimetre uzunlugundaki tako, dünyanin en uzun takosu olarak Guinness Rekoru kirdi. Tek parça misir lavasi ile hazirlanan tako için 37 kilogram misir unu harcandi.

En zoru lavasi hazirlamak

Etkinlik öncesi açiklama yapan Cuernavaca Sehri Insani Gelisme ve Sosyal Katilim Sekreteri Laura Patricia Hernandez, “Öncelikle parçalanmadan 70 metre uzunlugunda bir lavas hazirlamamiz gerekiyor. Dünyanin en uzun takosunu yapmanin en zorlu kismi bu diyebiliriz” dedi.

Cuernavaca Belediye Baskani Jose Luis Salgado ise, sehrini kirilan rekordan dolayi tebrik ederek, “Ortaya çikan bu basari bugün buraya gelerek disiplinle ve büyük sevgiyle çalisanlarin emegiyle gerçeklesti” dedi.

Daha önce dünyanin en uzun takosu rekoru, yine Cuernavaca sehrinde hazirlanan 65 metre uzunlugundaki tako ile kirilmisti.
Kaynak: İHA