Polateli OSB'nin Alt Yapisi Için Imzalar Atildi

KILIS Polateli-Sahinbey Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap Altyapi Yapim Isi sözlesmesi Kilis Valisi recep Soytürk ve yüklenici firma arasinda imzalandi.

Polateli OSB'nin Alt Yapisi Için Imzalar Atildi
Kilis Valiligi toplanti salonunda yapilan imza törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, Polateli Kaymakami Semih Doganoglu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odasi baskani Haci Mustafa Celkanli, Demyol Insaat A.S yöneticisi ile ilgililer katildi.

Imza töreninde konusan Kilis Valisi Recep Soytürk, "Polateli OSB için bugün baska bir safhaya gelmis bulunmaktayiz. Alt yapi ihalemizin sözlesmesini imzalayacagiz. Biliyorsunuz 4 yil önce göreve basladigimda Polateli OSB’nin tapusunu almistik. Daha sonra ki yaptigimiz çalismalarda Imar planini yaptik bakanliktan onayini çikardik, ilana çiktik ve su an itibariyle yaklasik 6 milyon 500 bin metrekare olan buranin yarisi tahsisli durumda yaptik diger yarisi da duruyor. Bu süre içerisinde Özel idare olarak biz Polateli Sahinbey’in anayolunu açalim istedik ve oraya araçlarimiz koyduk ve kisin orada çalistik. Ikinci bir is yaptik oraya tabelalar koyduk hem Gaziantep bölgesinden hem Kilis bölgesinden bölgeye gidenler Polateli OSB neresi görmeleri açisindan. Yine Hizmet binamizin ihalesini yaptik 3 ay içerisinde orada insallah hizmet binamiz bitmis olacak. Bunun disinda tahsisi alan yatirimcilar için elektrigi getirdik. Su an orada yatirim yapmak isteyen daha dogrusu insaata baslamak isteyenler için elektrigi hazir hale getirmis olduk. Bir firmamiz oldukça hizli projelerini hazirladi yakin bir tarihte de insaati baslayacak" dedi.

Çalismalar en kisa sürede tamamlanacak

Vali Soytürk, alt yapi çalismalarinin ise telefon, elektrik, yol gibi isleri kapsadigini hatirlatarak, "Bugünde alt yapisinin en önemli kismi BAG sistemi içerisinde, hem telefon hem elektrigi kapsiyor. Ayrica yollarinin açilmasiyla ilgili önemli bir ihale yaptik. Katilim oldukça yüksekti, iyi de bir kirim ile bu ihaleyi yapmis olduk. Firmamiz insallah en kisa zamanda orayi bitirecektir" seklinde konustu.

Dogal gaz projesi hazirlanacak

Soytürk, Polateli Organize Sanayi Bölgesine Dogalgaz getirmek için bir çalismanin da bulundugunu belirterek, "Projelendiriyoruz. Diger taraftan su ile ilgili olarak DSI ile görüsüyoruz. Allah’in izni ile Polateli OSB’nin suyunu projelendirip getirmis olacagiz. Polateli OSB olarak bu asamaya geldigimizden dolayi memnuniyetimi dile getirmek isterim. Kilis için Gaziantep için çok önemli bir projedir. Yaklasik 75 bin kisinin çalisacagini tahmin ediyoruz. Bir taraftan da genisleme çalismalari ile ilgili bir çalisma yapiyoruz. Özel idarenin bölgede ki yeri ile ilgili bir çalismamiz var. Satin alma yöntemi ile Polateli OSB’de 880 bin metre kare genisletme alani da çalismalarimizda devam ettiriyoruz. Burada Ticaret Odasi Baskanimiz tüm heyecani ile çalismalara istirak ediyor. Polateli Meclis üyelerimiz ve Meclis Baskanimiz ile çalismalari beraber takip ettigimizi belirtmek istiyorum. Yine bu proje Sayin vekillerimizin, il baskanlarimizin takip ettigi bir proje önemli bir asamaya gelmis durumda. En kisa zamanda orda fabrikalarimizin olmasindan insanlarimizin çalismasindan ve evlerine ekmek götürmesini diliyoruz. Kilis’imize hayirli ve ugurlu olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA