Mehmet Ali Çelebi Açiklamasi 'SIHA'ya Dokunmak, Milli Teknoloji Hamlesine Dokunmaktir'

AK Parti Izmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, SIHA’larla ilgili sözleri nedeniyle DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan’a tepki göstererek, "SIHA’ya dokunmak, milli teknoloji hamlesine dokunmaktir" dedi.

Mehmet Ali Çelebi Açiklamasi 'SIHA'ya Dokunmak, Milli Teknoloji Hamlesine Dokunmaktir'
AK Parti Amasya Il Baskanliginin düzenledigi basin toplantisinda, Türkiye’nin ürettigi SIHA’larin son dönemde görev aldigi alanlarda yaptigi basarilarin dünya çapinda oldugunu vurgulayan Mehmet Ali Çelebi, Ali Babacan’a yönelik elestirilerini siralayip, "SIHA’ya dokunmak aslinda Azerbaycan’daki destana dokunmaktir. Libya’ya, dolayisiyla Mavi Vatan’a dokunmaktir. SIHA’ya dokunmak, milli teknoloji hamlesine dokunmak, Ege’de çaresiz kalmamizi istemektir. SIHA’ya dokunmak teröristlerin imha edilmesini önlemeye çalismaktir. Sen SIHA’ya dokunuyorsan daha fazla sehit vermemizi istiyorsun demektir. Senin derdin ne? Yerli ve milli olmamiza dokunmak anlami, bagimsiz bir politika izlememizi engellemek manasi tasir. Babacan’in asil dokunmak istedikleri bunlardir” diye konustu.

HDP’nin içinde oldugu bir denklemin PKK ile mücadele etme ihtimalinin olmadigini vurgulayan Çelebi, "Sirf su PKK ile mücadele ve FETÖ ile mücadele boyutunu ele aldigimizda bile 6+1’li denklem sinifta kaliyor. Biz kimsenin vatanseverligini sorgulamiyoruz. Vataniyla, milletiyle, bayragiyla sorunu yoksa onlara oy veren insanlar vatansever insanlar. Ama kurulan denklem yanlis. Bizim itirazimiz burasi. Ne diyor Sezgin Tanrikulu ile Garo Paylan. ‘Kavsakta bulusacagiz’ diyor. Ben ne yazdim. ‘Siz kavsakta çoktan bulustunuz. Biz de o kavsakta ayrildik” seklinde konustu.



“Altili masa kendisine sekreter ariyor”

Yüzde 0,1 oy alan bir partinin yüzde 51 oyla seçilen cumhurbaskanina emir verecegi bir düzenin Millet Ittifaki’ni olusturan bazi partiler tarafindan dillendirildigine dikkat çeken AK Partili Çelebi, "Bir emir eri aradiklari düzen asla kabul edilemez. Isin özeti altili masa kendisine sekreter ariyor. Biz de milletimize lider vadediyoruz" ifadelerini kullandi.

“Atatürk’ün askeri, Kuvayimilliye’nin neferi” olarak Cumhur Ittifaki’na destek vermek için 2022 yili Ekim ayinda AK Parti’ye katildigini hatirlatan Çelebi, söyle konustu:

“Bu mücadelede olmaktan gerçekten onur duyuyorum. Dogru noktada olduguma eminim. Türkiye Yüzyili’nin basariya ulasmasinda elimizden ne gelirse, hiçbir talep olmadan, karsiliksiz Cumhur Ittifaki’nin neferi olarak mücadelemize devam edecegiz.”

Büyük Amasya Oteli’nde düzenlenen toplantiya milletvekilleri Ismail Ok, Müserref Pervin Tuba Durgut, M. Levent Karahocagil, Hasan Çilez ve AK Parti Il Baskani Ekrem Toto da katildi.

Kaynak: İHA