Tatvan'da Miniklerin Okuma Heyecani

Bitlis’in Tatvan ilçesinde okuma-yazmayi ögrenen ilkokul 1. sinif ögrencilerinin dönem sonu okuma etkinligi renkli görüntülere sahne oldu.

Tatvan'da Miniklerin Okuma Heyecani
Tatvan ilçesi Uluer Ilkokulunda okuma-yazma ögrenen ögrenciler için düzenlenen dönem sonu okuma etkinliginde minikler sarki söyleyip dans ederek doyasiya eglendi. Okul idaresi ve ögrenci velilerinin yani sira diger siniflarin da katildigi etkinligi düzenleyen Uluer Ilkokulu sinif ögretmenlerinden Fadime Dagasan, etkinligin hem ögrencilerin yorucu geçen dönemin sonunda desarj olmalari için hem de özgüvenlerinin artmasina katki saglayacagi için önemli olduguna dikkat çekti.

“Çocuklarimiz ve velilerimizle büyük bir aileyiz”

Etkinligin güzel geçtigini dile getiren Dagasan, “Okul müdürümüz, müdür yardimcilarimiz, velilerimiz ve çocuklarimizla dönem sonu okuma etkinligimizi gerçeklestirdik. Güzel bir eglence oldu. Okuma yazmayi 3 ay içerisinde ögrenen çocuklarimiz yogun ve yorucu bir dönem geçirmislerdi. Bu etkinlik vesilesiyle hem desarj oldular hem ödüllendirildiler. Bu süreç içerisinde özellikle sorumlu ebeveyn duygusuyla hareket ederek çocuklarin egitimi ile yakindan ilgilenen velilerimize ayri ayri tesekkür ediyorum. Bize emanet edilen çocuklarimiz ve velilerimizle biz büyük bir aile olduk. Bu duygularla hareket ediyoruz ve meyvesini de kisa sürede basari saglayarak aliyoruz” dedi.

Etkinlige katilan 1. sinif ögrencisi Deniz Perver Aygül’ün velisi Sinan Aygül ise etkinlikten duydugu memnuniyeti dile getirdi. Okullarda ders disi sosyal etkinliklerin önemli oldugunu vurgulayan Aygül, “Burada sadece bir dönem sonu etkinligi görmedik, basarili takim çalismasi gördük. Çocugun gelisim sürecine inanilmaz etkisi olan seyler bunlar. Özgüven ve sorumluluk duygusunun yani sira ekip çalismasi da ögretiyor. Genel ögretim faaliyetlerinin yani sira bu tip egitsel etkinliklerin olmasi, ögretmen ve idarecilerin egitim konusunda bu kadar özenli, hassas ve islerini severek yapmalari bizi ziyadesiyle memnun ve mutlu ediyor. Çocugumuzu okula gönderirken gözümüz arkada kalmiyor. Tüm bunlardan dolayi basta ögretmen hanima ve bu ortami sagladiklari için okul idaresine, tüm velilerimiz adina tesekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik, çocuklara okuma-yazma rozeti takilmasi ve veliler tarafindan hazirlanan yiyeceklerin ikramiyla son buldu.
Kaynak: İHA