Torbaciliktan Yakalanan Dayi-Yegen Için 15 Yil Hapis Istendi

Kocaeli’de bir akaryakit istasyonunda dayi-yegenin aracindan inen sahsin üzerinden uyusturucu çikti. Sahsin uyusturucuyu ikiliden aldigini söylemesi üzerine dayi-yegen tutuklandi. Ilk kez hakim karsisina çikan ve suçlamalari kabul etmeyen süpheliler için savci mütalaasinda uyusturucu ticareti suçundan 15 yil hapis cezasi talep etti.

Olay, 2022 yili Temmuz ayinda yasandi. Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri C.G. ile H.A. isimli dayi-yegeni teknik ve fiziki takibe aldi. Izmit’te, M.H. isimli sahis ile bulusan dayi-yegen, dönüs yolunda bir akaryakit istasyonunda polis ekiplerince gözaltina alindi. Bulustuklari M.H. isimli sahsin üzerinden ise bir miktar kokain ele geçirildi. Sahsin, uyusturucuyu C.G. ve H.A.’dan aldigini söylemesi üzerinde iki süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 aylik tutukluk süreçlerinin ardindan C.G. ve H.A. isimli iki süpheli Kocaeli 5. Agir Ceza Mahkemesinde hakim karsisina çikti.

Olay günü ablasinin mezuniyetine gittigini ifade eden tutuklu sanik H.A., “Sonra eve geri döndük. Ardindan dayim C.G. ile onun alacagini almak için Izmit’e gittik. Dayim 2 bin 500 TL alacagini aldi ve oradan ayrildik. Sonrasinda petrolde yanimiza polisler geldi. Bizi gözaltina aldilar. Neden alindigimizi anlamadim bile. Ben kargo dagitim elemaniyim böyle islerle alakam yok” diye konustu.



“Bana bir sans daha verin birakip kurtulacagim”

Ardindan söz alan tutuklu sanik dayi C.G. ise, “Mezuniyet için Kocaeli bölgesine geldim. Ben elektrik isi yapiyorum. M.H.’den bin 900 TL alacagim vardi. Yaklasik bir senedir taniyorum. Alacagim için yanina gittim o da bana havale yapti. Ben akliniza gelebilecek her türlü uyusturucuyu kullaniyorum. Ancak benim ticaretiyle bir alakam yok. Sadece kullaniciydim bu olayda bana bir ders oldu, bana bir sans daha verin birakip kurtulacagim” seklinde konustu.



“Bu ifadeyi bana polis verdirtti”

Polis ifadesinde uyusturucu için C.G. ile bulustugunu arabanin torpidosundan kokain maddesini H.A.’nin verdigini söyleyen tanik M.H., “Beni gözaltina alan polisler Gebze Emniyetinde bir müdüre götürdüler. Burada bana H.A. ve C.G.’nin hakkimda uyusturucu satisi yaptigim yönünde ifade verdiklerini söylediler. Polisler bana, ‘Kimin ne oldugunu biliyoruz, sen bunlarin sattigini söyle elini kolunu sallayarak çik’ dedi” ifadelerine yer verdi. Bunun üzerine savci M.H.’ye, önce yalanci sahitligin suç oldugunu hatirlatip sonrasinda ifadesi alinirken yaninda avukatinin olup olmadigini sordu. M.H. de, “Bu konusma esnasinda yanimda yoktu ama ifadem alinirken yanimda vardi” diye konustu.



“Sokaga dagitiriz derken esnafa da satariz dedik”

S.C. isimli kisi ile aralarinda geçen mesajlasmada süphelenilen hususlarin kendisine sorulmasi üzerine cevap veren sanik H.A., “Yurtdisindan toplu getiriyorduk. Esya dedigimiz sey kameradir. Sokaga dagitiriz derken esnafa da satariz dedik. Toplu alacagimiz için uygun oluyordu. Gemiyle geliyordu zaten” seklinde konustu.



“Bazen bana yardima geliyordu”

SEGBIS üzerinden durusmaya katilan S.C., H.A.’yi çocukluktan beri tanidigini belirterek, “Ayni mahallede büyüdük. Ben elektrik isi yapiyorum. H.A. bana bazen yardima geliyordu. Dayisini sadece dayisi olarak biliyorum yaninda görmüslügüm vardir” diyerek kendisine mesajlar hakkinda sorulan soruya H.A. ile ayni cevaplari verdi.

Savci mütalaa verdi

Ifadelerin ve taniklarin dinlenmesinin ardindan savci mütalaasinda dayi C.G. ve H.A.’ya uyusturucu ticareti sebebiyle 15 yila kadar hapis cezasi talep ederken tanik M.H. hakkinda yalanci sahitlik suçundan Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulunulmasini istedi. Saniklar mütalaayi kabul etmezken savunma için durusma ileri bir tarihe ertelendi
Kaynak: İHA