Pamukkale'de Park Sayisi 579'A Yükseldi

DENIZLI – Pamukkale Belediyesi, ilçede bulunan parklarda yaptigi çalismalarin yaninda yeni park alanlari da olusturdu. Ilçede 2022 yilina girerken 559 parkin yer aldigi bu sayi 2023’e girerken 579’a yükseldi.

Pamukkale'de Park Sayisi 579'A Yükseldi


Pamukkale Belediyesi, ilçede bulunan park ve yesil alanlarin sayisini artirmaya devam ediyor. 2022 yilina girerken 559 parkin yer aldigi Pamukkale’de, bu sayi 2023’e girerken 579’a yükseldi. 1 milyon 427 bin 559 metrekarelik yesil alanin bulundugu ilçeye Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan yaklasik 40 bin metrekarelik yesil alan daha kazandirildi. 2022 yilinda 20 yeni park halkin hizmetine sunulurken, 16 parkta ise oyun grubu yenilenmesi gerçeklestirildi.

9 yeni parka spor aletleri montaji yapilirken, 12 parktaki spor aletleri ise yenilendi. Ilçe genelindeki 61 mahallede yer alan 30 parkta 3 bin 610 metre bordur ve 8 bin 539 metre tas döseme çalismasi yapilarak parklar vatandaslarin kullanimina sunuldu. Ihtiyaç olan 25 parkta ise peyzaj düzenlemesi gerçeklestirildi.

Aktepe mahallesinde bulunan Kurudere mevkiinde yaklasik 100 bin metrekarelik alana yapilan park ve agaçlandirma çalismasi, yapilan çalismalardan ön plana çikan proje oldu. Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, 2023 yilinda da ilçede yasayan vatandaslarin kullanimina sunulmak için yeni park alanlari olusturmaya devam edecek.

“Halkimizin mutlulugu için çalisiyoruz”

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, halkin mutlulugu için gereken ne varsa yaptiklarini ifade ederek, “Göreve geldigimiz ilk günden bu yana Pamukkale’yi ‘Mutlu Insanlarin Kenti’ yapmak için çalismaya devam ediyoruz. Ilçemizdeki yesil alan ve parklarin sayisini artiriyoruz. Halkimizin iyi vakit geçirebilecekleri parklarda oyun gruplari ve spor aletleri ile donatiyoruz. Mümkün olan her alana park yapmak için yogun çaba harciyoruz. Pamukkale’mizde park sayisini 579’a çikarirken, yesil alan miktarimiz 1,5 milyon metrekareye yaklasti. 2023 yilinda da bu rakamlari artirmak için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA