Hayvanseverlerden Av Tüfegi Ile Köpeklere Ates Eden Sahsa Tepki

Bursa’nin Inegöl ilçesinde av tüfegi ile bir köpegi öldürüp digerinin yaralanmasina neden olan sahsa hayvanseverler tepki gösterdi.

Hayvanseverlerden Av Tüfegi Ile Köpeklere Ates Eden Sahsa Tepki


Inegöl ilçesinde Atatürk aniti önünde toplanan yaklasik 50 kisi saldirgana tepki gösterdi. Hayvanseverler adina konusan Kent Konseyi Sokak Hayvanlarini Koruma Çalisma Grubu Baskani Sebnem Erkan, "Bu sabah uyandigimda hangi kötü haber ile karsilasacagimizi düsünüyordum. Dün haberlerde ve basindan gördügümüz atesli silah ile köpeklere saldiran kisinin videosunun etkisinden çikabilmis degiliz. Maalesef Türkiye’nin gündemini hayvanlara yönelik siddet ve öldürme haberleri dolduruyor. Kimseden alamadiklari cesareti masum sokak hayvanlarindan çikarmaya çalisan kisi ve zihniyetleri kiniyoruz. Yasanilan bu üzücü olay çok vahimdir. Çünkü biliyoruz ki kötü zihniyetler ancak masum hayvanlara zarar verebilir ve tekrar biliyoruz ki bu kötü zihniyetler daha büyük kötülükler yapmadan önce ilk denemelerini hayvanlar üzerinde yaparlar. Bu son olsun." diye konustu.

Erkan, "Videoda da görüldügü üzere kisi atesli silah ile 2 masum cani vurmustur. Bu kisinin ve kullandigi silahin ruhsatli olup olmadiginin arastirilmasini istiyoruz. Orada yasayan ve sokakta olan kisilerin can güvenligi de hiçe sayilmistir. Iki köpegin canina kast edilmistir. Videodaki ilk beyaz köpek maalesef bulunamadi, ikinci siyah köpek ise Inegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakim Merkezi tarafindan tedaviye alindi. Bugün Barinak Müdürümüz tarafindan durumunun iyiye gittigi yönde haberimizi aldik. Olayi gerçeklestiren kisinin yakalanmasini baska hayvan ve insanlara zarar vermemesi için en agir sekilde cezalandirilmasini yargidan talep ediyoruz. Biz Kent Konseyi Sokak Hayvanlarini Koruma Çalisma Grubu olarak olayin takipçisi olacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA