Kilis'te Çiftçilerin 'Sari Kod' Sevinci

Kilis’te meteorolojinin sari kod ile yaptigi siddetli yagis uyarisi, üreticileri memnun etti.

Kilis'te Çiftçilerin 'Sari Kod' Sevinci
Meteorolojinin sari kod ile duyurdugu siddetli yagis beklentisinin ardindan sevinç yasayan çiftçiler, bölgede yetisen arpa, bugday gibi hububat için bol yagis gerektigini belirtti.

Arazilerde incelemelerde bulunan Kilis Ziraat Mühendisler Odasi Baskani Güven Özdemir, "Çok sükür 3 gün yagisli. Meteorolojinin yagmur ihbari vermesi ile çiftçimizin yüzü güldü. En çok bu yagislar bugday, arpa ekimine yarayacak. Çiftçimizin yüzü gülecek. Bundan dolayi insallah yagislar umutlari da yesertecek. Suanda yagis ile beraber topraga atilan bugday, arpa tohumunun yeserecegine inaniyorum. 3 gün boyunca iyi bir yagis olursa, insallah ilerleyen dönemlerde kuraklik konusunda daha büyük problem yasamayiz, ciddi bir hasar olmadan kurakligi atlatiriz” diye konustu.

Küresel isinmadan etkilenen Türkiye’de yagis azligini en çok hisseden illerden birinin Kilis oldugunu ifade eden Özdemir, bu durumun en fazla etkisini tarimda yasadiklarini anlatti. Kilis açisindan kurakligin hububat gibi bol su isteyen ürünlerin verimini düsürecegini belirten Baskan Özdemir, verimin de rekolteyi geriletecegini ve ürüne ulasmanin zorlasabilecegini ifade etti.

Öte yandan, meteorolojinin bugün için sari kod ile siddetli yagis uyarisinin yaptigi kentte yagmurlarin sali gecesine kadar devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA