Konya'daki Tarihi Esrefoglu Camisi'ni 6 Ayda 157 Bin Kisi Ziyaret Etti

Konya’nin Beysehir ilçesinde bulunan tarihi Esrefoglu Camisi’ni geride kalan 2022 yilinin son 6 aylik devresinde 157 bin 590 kisinin ziyaret ettigi bildirildi.

Konya'daki Tarihi Esrefoglu Camisi'ni 6 Ayda 157 Bin Kisi Ziyaret Etti
Beysehir Ilçe Müftülügünden yapilan açiklamada, Anadolu’daki ahsap direkli camilerin en büyügü olarak kabul edilen Beysehir’deki 723 yillik Esrefoglu Camii’ne yerlestirilen dijital ölçüm cihazi ile yapilan ölçümlerde 2022 yilinin Temmuz-Aralik dönemini kapsayan son 6 aylik devresinde toplam 157 bin kisinin ibadethaneyi ziyaret ettigi belirtildi. Açiklamada, ‘çivisiz cami’ olarak da bilinen tarihi mekanin ayni zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesi’nde bulundugu vurgulanarak, “Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan daimi listeye alinmasi yönünde çalismalarin yürütüldügü camimizin farkli yönleri de ele alinmaktadir. Bunlardan biri de gelen ziyaretçi sayisinin tespit edilmesi. Bununla ilgili olarak da ibadethanemize dijital ölçüm cihazi yerlestirilmisti. Bu ölçüm cihazi ile camiye gelenlerin sayisi artik aylik, haftalik, günlük olarak ölçülmektedir. Ölçüm cihazinin yerlestirilmesi sonrasinda ilk ziyaretçi sayisal verileri 2022 yilinin Temmuz ayindan itibaren alinmaya baslanmisti. Geride kalan yilin Temmuz Aralik aylari arasinda camimizi 157 bin 590 kisi ziyaret etmistir” denildi.

Bu arada, kayitlara geçen istatistiklerde tarihi caminin söz konusu belirtilen 6 aylik dönemde günlük ortalama ziyaretçi sayisinin 856, Cuma günü ortalama ziyaretçi sayisinin bin 49, hafta içi günlerde ziyaretçi sayisinin 93 bin 371, hafta sonu günlerdeki ziyaretçi sayisinin ise 64 bin 219 oldugu bildirildi.

Kaynak: İHA