Ayvalik'ta 'Denize Nefes' Operasyonunda Rekor Sayida Deniz Patlicani Ele Geçirildi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde Sahil Güvenlik ekiplerinin “Denize Nefes” isimli denetimlerinde 750 kilogram deniz patlicani ele geçirildi.

Ayvalik'ta  'Denize Nefes' Operasyonunda Rekor Sayida Deniz Patlicani Ele Geçirildi
Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanligi sevk ve idaresinde gerçeklestirilen “Denize Nefes” adini tasiyan uygulama dahilinde yapilan denetimlerde Ayvalik Limani’na kayitli bir balikçi teknesinin yasa disi deniz patlicani avciligi yaptigi tespit edildi.

Hemen harekete geçen ekipler, teknedeki 23 çuval içerisinde toplam 750 kilogram deniz patlicanina ve yasa disi avcilikta kullanilan malzemelere el koydu.

Yasa disi deniz patlicani avciligi yapan tekne sahibi ve teknedekiler hakkinda yasal islem baslatan Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanligi bünyesindeki ekipler, ele geçirdikleri canli görülen deniz patlicanlarini da denize dökerek, dogal yasam alanlarina gönderdi.

Kuzey Ege’nin Çanakkale, Edremit Körfezi, Ayvalik ve Dikili açiklarinda gerçeklestirilen “Denize Nefes” operasyonlarinin tüm hiziyla sürecegi ve yasa disi avcilikla mücadelenin kararlilikla mücadele edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA