Osmaniye'nin 'Yogurtlu Kömbesi' Tescillendi

Osmaniye’nin yöresel lezzetleri arasinda yer alan özellikle Ramazan Bayrami’nda sofralari süsleyen “Yogurtlu Kömbe” cografi isaret tescili aldi.

Osmaniye'nin 'Yogurtlu Kömbesi' Tescillendi
“Yogurtlu Kömbe” Vali Yardimcisi Ömer Faruk Günay, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Devrim Murat Aksoy ve DOGAKA Osmaniye Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Gökhan Gök’ün destekleriyle cografi isaret belgesi aldi. Cografi isaret belgesi Vali Erdinç Yilmaz’a takdim edilirken, süreçle ilgili bilgiler aktaran Vali Yardimcisi Ömer Faruk Günay, “Osmaniye’nin yogurtlu kömbesini ilk kez tattigimda çok begendim. Yogurtlu kömbenin Osmaniye’ye has bir yöresel lezzet oldugunu ögrendigimde, cografi isaret almamiz gerektigini düsündüm. Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügümüz ve Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odamizla birlikte harekete geçtik, basvurumuzu yaptik. DOGAKA da teknik destek hazirladi. Cografi isaret tescil belgemizi aldik” dedi.

Yogurtlu kömbenin sadece Osmaniye’de yapildigini belirten Vali Erdinç Yilmaz ise “Osmaniye yöremizde birçok kömbe çesidi yapiliyor, bu çesitler içinde de yogurtlu kömbe sadece Osmaniye’de yapiliyor. Çok lezzetli, yogurt agirlikli bir tatli ve ayni zamanda çok hafif ve dogal bir lezzet. Insallah daha çok taninip yaygin hale gelmesini diliyoruz. Yogurtlu kömbenin cografi isaret almasina öncülük eden basta Vali Yardimcimiz olmak üzere Osmaniye Ticaret Odasi Baskanimiza ve DOGAKA’ya ve üreticimiz Yildiz Hanima çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yogurtlu kömbenin Osmaniye’deki üreticisi olan Yildiz Küçükkurt da yogurtlu kömbenin Ramazan Bayrami’nda soflari süsleyen vazgeçilmez lezzet oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA