Erzurum'da TYP Ile 59 Kisiye Is Imkani Saglanacak

Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Erzurum Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü arasinda Toplum Yararina Program (TYP) çerçevesinde bir protokol imzalandi. Protokol ile 59 kisiye is imkani saglanacak.

Erzurum'da TYP Ile 59 Kisiye Is Imkani Saglanacak
Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Erzurum ISKUR arasinda imzalanan protokolle 59 vatandasa is imkani saglanacak. Covid-19 salgini nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanligina bagli yurtlarin ihtiyaçlarinin giderilmesi ve ögrencilerin barinma sartlarinin iyilestirilmesi için Erzurum merkez ve ilçelerinde bulunan KYK’larda görev yapacak toplam 59 kisilik kontenjanla Toplum Yararina Programi düzenlenecek. Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk ile Erzurum ISKUR Il Müdürü Abdulkadir Mutlu, ISKUR Il Müdürlügü toplanti salonunda düzenlenen törenle protokolü imzaladi.

Protokolle KYK’nin bulundugu Horasan, Narman, Oltu, Askale, Uzundere, Pasinler, Aziziye, Palandöken, Yakutiye ilçelerine toplam 59 kontenjan dagitimi yapildi. 27.09.2022-26.02.2023 tarihleri arasinda çalismak isteyen vatandaslar, basvurularini 16-20 Eylül tarihleri arasinda esube.iskur.gov.tr web adresi üzerinden kullanici adi ve sifresiyle veya ALO 170’i arayarak yapabilecek.

ISKUR Il Müdürü Mutlu, ögrencilerin egitim ve ögretim süreçlerinde konaklama yapacagi KYK’da daha hijyenik ve temiz ortamda geçirmelerini saglamak amaciyla açilan TYP’yi baslatmaktan mutluluk duydugunu belirterek, 2022-2023 egitim-ögretim yilinin hayirlara vesile olmasi temennisinde bulundu.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Öztürk ise Covid-19 salgini nedeniyle yurtlarin ihtiyaçlarinin giderilmesi ve ögrencilerin barinma sartlarinin iyilestirilmesi faaliyetlerini gerçeklestirmek üzere düzenlenen Toplum Yararina Program için Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligina ve Türkiye Is Kurumu Genel Müdürlügüne mütesekkir oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA