Deprem Simülasyonunda 6.5 Büyüklügünde Depremi Yasadilar
Nilüfer Ilçe Kaymakami Dr. Mustafa Özarslan, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ile birlikte Nilüfer Ilçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni gezdi. Dumanli alan tahliye, yangin söndürme simülasyonu alanlarinda incelemelerde bulunan Kaymakam Özarslan ve Baskan Erdem, deprem simülasyonunda da 6.5 büyüklügünde depremi yasadi.

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, Nilüfer Ilçe Kaymakami Mustafa Özarslan, Nilüfer Ilçe Jandarma Komutani Erdal Aktas ve Bursa AFAD Il Müdürü Yalçin Mumcu, deprem simülasyon odasinda 6.5 büyüklügündeki depremin deneyimini yasayarak, hayat üçgeni yaptilar. Özarslan, merkezde yer alan egitim ve seminer salonlari, afet yönetim toplanti odasi, arama kurtarma ofisi ve siginagi da yerinde gördü.
Nilüfer Ilçe Kaymakami Dr. Mustafa Özarslan, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ve beraberindekiler, AFAD Bursa Il Müdürlügü öncülügünde 22 Eylül tarihinde Nilüfer’de gerçeklestirilecek olan ve Bursa’daki bütün kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin yer alacagi bölgesel arama kurtarma tatbikat alaninda da incelemelerde bulundu.
Nilüfer Belediyesi olarak olaganüstü kosullara her zaman hazirlikli olduklarini vurgulayan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, merkezde verilen egitimlerle vatandaslari acil durum ve dogal afetlerle mücadele konusunda bilinçlendirdiklerine dikkat çekti.
Nilüfer Ilçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin nitelikli ve çok faydali bir merkez oldugunu belirten Nilüfer Ilçe Kaymakami Dr. Mustafa Özarslan da, afet öncesi önlemler ve afet anlarinda birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Özarslan, böyle bir merkezi kente kazandirdiklari için Nilüfer Belediyesi’ne tesekkür etti.
