Binali Yildirim'dan Yunanistan'a Açiklamasi 'Son Zamanlarda Iyice Simarikligi Artti'

AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, “Yunanistan’in son zamanlarda iyice simarikligi artti. Özellikle seçim zamaninda oradaki yöneticilerin ayarlari bozuluyor” dedi.

Binali Yildirim'dan Yunanistan'a Açiklamasi 'Son Zamanlarda Iyice Simarikligi Artti'
AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, Sinop’un Saraydüzü ilçesinde halkla bir araya geldi. Binali Yildirim, yaptigi konusmada, “Türkiye adeta bölgenin sigortasi. Kafkaslarda Azerbaycan’da Karabag’da kardeslerimize saldirilar yapiliyor, Türkiye onlarin yaninda. Libya’da ne isiniz var diyorlar, Libya’da nasil ne isimiz var? Biz Libya’da oldugumuz için oradaki kardeslerimizin birbirleriyle kavga etmeleri tüketmelerinin önüne geçiyoruz. Orada emperyal güçlerin kaynaklari sömürmelerinin önüne geçiyoruz. Biz bir Müslüman ilke olarak Libya’da olmayacagiz da baska gayrimüslimler mi olacak? Bunu ortaya koymak suursuzluktur” diye konustu.



“Yunan halkiyla Türk halkinin arasinda bir mesele yoktur”

Son günlerde bazi tutumlariyla gündeme gelen Yunan yöneticilere yüklenen Yildirim, “Yunanistan son zamanlarda iyice simarikligi artti. Yani biz duruyoruz onlar durmuyor. Ama tarih tekerrürden ibarettir, ümit ederiz tekerrür etmez. Yunanistan bizim komsumuzdur. Yunan halkiyla Türk halkinin arasinda bir mesele yoktur. Ancak zaman zaman özellikle de seçim zamani oradaki komsularimizda yöneticilerin ayarlari bozuluyor” seklinde konustu.



“Biz büyük bir medeniyetin mensuplariyiz”

Müslüman dünyasinda yardima ihtiyaci olanlarin her zaman yaninda olduklarini söyleyen Yildirim, “Türkiye bölgenin teminatidir. Suriye’de, Irak’ta, Kafkaslarda Akdeniz’de Karadeniz’de her tarafta Cumhurbaskanimiz olmasaydi Afrika Avrupa kitlik içindeydi. Ukrayna’daki tahil koridorunun açilmasi Cumhurbaskanimiz sagladi. Pakistan’in üçte ikisi sular altinda kaldi, dünya seyrediyor. Ama onlarinda yardimina imdadina kosan ülke Türkiye’dir, Türkiye’ye yakisan budur, beklenen budur. Biz büyük bir medeniyetin mensuplariyiz” ifadelerini kullandi.

Ziyaret sonrasi Saraydüzü Belediye Baskani Hasan Peker, Binali Yildirim’a hediye takdim etti.
Kaynak: İHA