71 Yasindaki Baba 22 Yasindaki Ogluyla Ayni Üniversitede Ayni Bölümü Kazandi

Bayburt’ta yasayan baba ve oglu üniversite sinav sonuçlarinin açiklanmasiyla birlikte ayni bölümleri kazandilar.

71 Yasindaki Baba 22 Yasindaki Ogluyla Ayni Üniversitede Ayni Bölümü Kazandi
Ayni üniversitede egitim görecek olan babayla oglu Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü’nde birlikte okumanin heyecani içerisinde olduklarini bildirdiler. Uzun yillardir gazetecilikle ilgilenen, arastirmaci yazar olarak bilinen ve Bayburt tarihi üzerine arastirmalari ile taninan 71 yasindaki Veysel Gider, 4 çocugunun en küçügü olan Mürsel Yusuf Gider ile birlikte hayalini kurdugu Tarih Bölümü’nde 4 yil boyunca ayni siralari paylasacak.

Babasiyla birlikte okuyacaklarini ögrendigi anlarda mutluluktan havalara uçtugunu söyleyen 22 yasindaki Mürsel Yusuf Gider, derslerin baslamasini heyecanla bekledigini kaydetti.



Baba okula gündüz, oglu gece gidecek

Ayni üniversiteyi, ayni fakülteyi hatta ayni bölümü ogluyla kazandigini söyleyen Veysel Gider, kendisinin gündüz programina, oglunun da gece (ikinci ögretim) programina yerlestigini belirtti.

Aralarindaki tek farkin kendisinin gündüz, oglunun gece okula gitmesi oldugunu ifade eden Veysel Gider, "Bu yil Allah nasip etti, Tarih Bölümü’nü oglumla birlikte kazandik. O ikinci ögretimi yani aksam programini kazandi, ben gündüz ögrenimini kazandim" dedi.



"Insan için en önemli sey okumak"

Okumayi sevdigini ve hayati boyunca sayisizca kitap okudugunu vurgulayan Veysel Gider, "Okumak çok güzel bir sey. Müslüman olarak da inandigimiz bir sey var ki o da su, Allah ayetleri ilk olarak indirdiginde ’Ikra’ diye buyurmustur, oku demistir. Bizler de oku emriyle sereflendirilmis dinin mensuplariyiz. Okumanin degerini buradan anlamak çok zor olmasa gerek, buradan okumanin degerini açikça görebiliyoruz. Kisisel olarak okumayi seven birisiyim, binlerce kitap okudum su ana kadar. Bayburt’ta zannediyorum ki benden fazla kitap okuyan yoktur, rakip tanimiyorum" seklinde konustu.



6 tercih içinden ilk tercihi olan Tarih Bölümü’ne yerlesti

Üniversite tercihi yaptigi dönemde özellikle Tarih ve Edebiyat bölümlerini istedigini vurgulayan Veysel Gider, ilk tercihinin gelmesinden dolayi mutluluk duydugunu dile getirerek, "Bu yil da Allah nasip etti, sinava girdim 6 bölüm tercih ettim. Özellikle agirlikli olarak tarih ve edebiyat üzerine siralamada yer verdim, sonrasinda 1’nci tercihim olan Tarih Bölümü’nü kazandim, nasibimizde o varmis" diye konustu.



"Oglumla birbirimizden yararlanarak okulu bitirecegiz"

Okul hayatlari boyunca baba ogul birbirlerine faydali olacaklarini kaydeden Veysel Gider, "Ben öyle zannediyorum ki birlikte birbirimizden yararlanacagiz. Benim ondan yararlanacagim konular var çünkü daha delikanli yasta. Onun benden yararlanacagi alanlar var özellikle belgeler anlaminda. Iyi olur diye düsünüyorum, birlikte güzelce okulumuzu okuyup, 4 yili en verimli sekilde tamamlayacagiz" ifadelerini kullandi.

"Babamla ayni siralari paylasacagim için hem mutlu, hem gururlu, hem de sansliyim"

Ayni siralari babasiyla birlikte paylasmanin gururu ve mutlulugu içerisinde oldugunu vurgulayan Mürsel Yusuf Gider, "Babamin da az önce dedigi gibi, birlikte üniversiteyi kazandik. Ikimizde ilk tercihimizde Tarih Bölümü’nü yazdik. Ben ikinci ögretimi seçtim, babam birinci ögretimi yazdi. Mutluyum, daha çok gururluyum. Çünkü babamla birlikte ayni üniversiteyi öncelikle ayni sinifi paylasiyoruz. Sabahçi ve aksamci oldugumuz için belki birlikte olamayacagiz ama ortak derslerde ya da baska sekilde muhakkak bir araya gelecegiz. Benim burada sansim ne oldu derseniz eger babam tarihçi, tarih konusunda yardimi verecek kisi kendisi. O konuda da gerçekten kendimi sansli buluyorum" sözlerini kullandi.
Kaynak: İHA