Bakan Kasapoglu'ndan Yogun Spor Diplomasisi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Konya’da düzenlenen 5. Islami Dayanisma Oyunlari sirasinda yogun spor diplomasi trafigini sürdürdü.

Bakan Kasapoglu'ndan Yogun Spor Diplomasisi
Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 9-18 Agustos tarihleri arasinda 56 ülkenin katilimiyla düzenlenen organizasyon çerçevesinde birçok ülkeden mevkidasiyla önemli görüsmeler gerçeklestirdi. Bakan Kasapoglu, 4 binden fazla sporcunun mücadele ettigi oyunlar boyunca, yabanci ülkelerin temsilcileriyle gençlik ve spor alaninda yapilacak çalismalar ve isbirlikleri noktasinda çesitli temaslarda bulundu.

Bakan Kasapoglu oyunlar sürecinde, Özbekistan Spor Bakani Adkham Ikramov, Nijerya Gençlik ve Spor Bakani Sunday Akin Dare, Iran Spor ve Gençlik Bakani Seyed Hamid Sajjadi, Birlesik Arap Emirlikleri Egitim Bakani ve Spor Genel Idaresi Baskani Ahmad bin Abdullah Humaid Belhoul Al Falasi, Çad Gençlik, Spor ve Girisimciligi Gelistirme Bakani Mahmoud Ali Seid, Malezya Gençlik ve Spor Bakani Ahmad Faizal Bin Azumu, Kuveyt Enformasyon, Kültür ve Gençlik Isleri Bakani Abdulrahman Al-Mutairi, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakani Farid Gayibov, Afrika Milli Olimpiyat Komiteleri Baskani Mustapha Berraf , IIT Genel Sekreteri Hüseyin Ibrahim Taha, Suudi Arabistan Spor Bakani ve ISSF Baskani Prens Abdülaziz bin Türki Alfaisal bin Abdulaziz Al Saud ile ikili görüsmeler gerçeklestirdi.

Bakan Kasapoglu, ayrica Konya 5.Islami Dayanisma Oyunlari’na katilan ülkelerin Milli Olimpiyat Komiteleri Temsilcileriyle de çesitli görüsmelere imza atti. Görüsmelerde ülkeler arasinda gençlik ve spor zemininde yapilabilecek is birlikleri gündeme gelirken tüm misafir ülkelerin heyetleri, Konya’daki organizasyonun ne kadar basarili oldugunun altini çizdi.
Kaynak: İHA