Urartu Göz'de Göz Kapagi Estetigi Basariyla Gerçeklestiriliyor

Van’da, Urartu Göz uzmanlarindan Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin, göz kapaklarinda ortaya çikan sarkma ve torbalanma sorunu gerçeklestirilen ‘blefaroplasti’ ameliyatiyla yüz ifadesinin daha canli ve genç bir görünüm kazandigini söyledi.

Urartu Göz'de Göz Kapagi Estetigi Basariyla Gerçeklestiriliyor
Urartu Göz Hastaliklari Uzmani Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin, göz kapaklarinin yüz ifadesinde önemli rol oynadigini belirterek, göz kapagi estetigi ile insanlarin yüz ifadesinin daha canli ve daha genç bir görünüm kazandigini söyledi.

Göz kapaklarinda zamanla kirisiklik, torbalanma, sarkma ve sislik gibi degisikliklerin kisilerin yüz ifadesinin üzgün, yorgun ve oldugundan yasli görünmesine neden oldugunu ifade eden Dr. Timuçin, “Genetik faktörler, yas, günes isini ve yer çekiminin etkisi gibi çevresel faktörler ile zamanla göz kapagi cildi elastikiyetinde azalma olur. Daha derin yerlesimli olan ve normalde göz kapaklarina dolgun ve canli bir görünüm katan yag yastikçiklari da öne dogru fitiklasmaya baslar. Bu nedenlerle göz kapaklarinda sarkma ve torbalanmalar olusur. Bazi hastalarda üst göz kapagindaki fazlalik görmeyi zorlastiracak boyutlara varabilir” dedi.

Ameliyat sonrasi yüz ifadesinin daha canli ve genç bir görünüm kazandigina dikkat çeken Timuçin, “Blefaroplasti dedigimiz ameliyat, lokal anestezi altinda yapilmaktadir. Göz kapagi derisindeki fazlalik çikarilir, kas tabakasinda fazlalik varsa alinir, yag torbalarinin fitiklasan kisimlari alinir. Bu ameliyatla yüz ifadesi daha canli ve genç bir görünüm kazanir. Ameliyat esnasinda veya sonrasinda kanama komplikasyonundan kaçinmak için en az 10 gün öncesinden kanin pihtilasmasini azaltan aspirin ve benzeri ilaçlarin kullanimindan kaçinmak gerekir” ifadelerini kullandi.

Ameliyat sonrasi hastalar için önerilerde bulunan Timuçin, “Göz kapagi ameliyatlari sonrasinda göz kapaklarinda ödem ve morluk olusabilir. Soguk uygulama ve yüksek yastikta yatma önerilir. Ameliyat sonrasi ciddi agri beklenmemektedir. Dikisler 57 gün içerisinde tamamen alinir. Ameliyat izleri üst göz kapaginda kapak katlanma bölgesinde kaldigi için ve izler zamanla azaldigi için görsel açidan rahatsizlik yapmasi beklenmemektedir. Alt göz kapak sarkmalarinda kapagin iç kismindan yapilan islemlerde kapak dis kisminda iz olmamaktadir” diye konustu.

Kaynak: İHA