Samsun'da Festival Yogunlugu

Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST için en ince ayrintilari planladiklarini söyleyen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Samsun’da keyifli bir yogunluk yasanacak. Vatandaslarimizin bu özel festivali en konforlu ve keyifli sekilde yasamasi adina tüm birimlerimizle süreci yönetecegiz” dedi.

Samsun'da Festival Yogunlugu


Dünyanin en büyük ‘Havacilik, Uzay ve Teknoloji’ festivaline ev sahipligi yapmaya hazirlanan Samsun’da yogun katilima yönelik önlemler alinmaya devam ediyor. 30 Agustos-4 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilecek TEKNOFEST Karadeniz’e iliskin genel degerlendirme toplantisi, Vali Zülkif Dagli baskanliginda Çarsamba Havalimani’nda gerçeklestirildi.

TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam ve ekibi, Büyüksehir Belediyesi, Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanligi, Iletisim Baskanligi Bölge Müdürlügü, AFAD, Il Saglik Müdürlügü, Karayollari 7. Bölge Müdürlügü, TEIAS Bölge Müdürlügü, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürlügü, Türk Telekom, YEDAS, SAMGAZ, SASKI yönetici ve temsilcilerinin katilim sagladigi genis kapsamli toplantida trafik, asayis ve diger tedbirler ile ilgili tüm detaylar degerlendirildi.

Festival dolayisiyla yüzbinlerce ziyaretçi ve yarismacinin Samsun’da bulunacagini ve tüm hazirliklarin plan ve program içerisinde yürütüldügünü belirten Vali Zülkif Dagli, “Otellerimizin doluluk oranlarindan anlasilacagi üzere TEKNOFEST Karadeniz için Samsun’da keyifli bir yogunluk yasanacak. Hali hazirda devam eden yogun ilgiye yönelik en ince ayrintilari planliyor ve çalismaya devam ediyoruz. Vatandaslarimizin bu özel festivali en konforlu ve keyifli sekilde yasamasi adina tüm birimlerimizle süreci yönetecegiz” diye konustu.



24 saat görev basindayiz

TEKNOFEST Karadeniz dolayisiyla yurt içi ve yurt disindan Samsun’a karayolu ve havayolundan çok sayida katilimcinin gelecegini açiklayan Vali Dagli, “Dünya standartlarinda bir festival atmosferinin gerçeklestirilmesi için trafik, asayis ve tüm tedbirlere yönelik konulari titizlikle degerlendiriyoruz. Il merkezimizde, ilçelerimizde ve festival alanina ulasim için ana arterlerde herhangi bir aksama yasanmamasi adina emniyet, güvenlik ve tüm paydas kurumlarimizla en ince ayrintiya kadar alinan önlemleri bir plan dahilinde uygulamaya koyacagiz. Samsun Valiligi olarak; hizmetin daima en iyisine layik olan vatandaslarimizin huzur ve güvenligini saglamak amaciyla 24 saat boyunca tüm birimlerimizle görev basinda olacagiz. TEKNOFEST Karadeniz süresi boyunca vatandaslarimizin karsilasacaklari her türlü trafik, asayis ve diger ihtiyaçlarina yönelik aksiyon planimizi hazirladik. Vatandaslarimizin böylesine özel bir festivali Milli Mücadele Sehri Samsun’un atmosferiyle ve özellikle Zafer Bayrami’nda yasamalarini bilhassa tavsiye ediyorum. Organizasyonuyla, yarismacilariyla, ziyaretçileri ve misafirleri ile kusursuz bir festivale ev sahipligi yapacagimizi düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA