Define Aramak Için Kuyu Açan 2 Kisi Hayatini Kaybetti

İçel’de define arayan 3 kisiden biri, açtiklari 15 metrelik kuyuda, digeri ise kaldirildigi hastanede yasamini yitirdi. Ölen 2 kisinin metan gazindan zehirlendikleri ihtimali üzerinde duruluyor.

Define Aramak Için Kuyu Açan 2 Kisi Hayatini Kaybetti
Olay, Erdemli ilçesine bagli kirsal mahallelerden Hüsametli’nin Andiz mevkiinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, define aramak için 3 kisi Andiz mevkiindeki makilik ve kayalik araziyi kazmaya gitti. A.U. (37) kazilan yerin girisinde kalirken Kemal Arslantas (43) ile Ahmet Bulut (64) yanlarinda jeneratörle çalisan kirici ve delici aleti de alarak yaklasik 15 metrelik kuyuya indi. Uzun süre arkadaslarindan haber alamayan A.U’nun yardim istemesi üzerine bölgeye saglik, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler kuyuya inerek Arslantas ve Bulut’a ulasti. Bulut’un olay yerinde hayatini kaybettigini belirleyen ekipler, yasam belirtisi olan Arslantas’i yukari çikararak ambulansla hastaneye gönderdi. Hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen Arslantas’ta kurtarilamayarak yasamini yitirdi. Hayatini kaybeden Bulut’un cansiz bedeni de ekiplerin çalismasi ile çikartilarak otopsi için cenaze araciyla ilçe devlet hastanesi morguna götürüldü.

Savci ve jandarma ekiplerinin inceleme yaptigi olayda 2 kisinin ölüm nedeninin metan gazindan kaynaklandigi ihtimali üzerinde duruldugu ancak kesin sonucun otopsi sonrasi belirlenecegi bildirildi.

Öte yandan A.U’nin ifadesinin alinmasi için jandarma karakoluna götürüldügü sorusturmanin sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA