Biden'in Bas Tibbi Danismani Fauci, Aralikta Hükümetteki Görevlerinden Istifa Edecek

ABD Baskani Joe Biden’in Bas Tibbi Danismani ve ABD Ulusal Alerji ve Bulasici Hastaliklar Enstitüsü (NIAID) Direktörü Dr. Anthony Fauci, aralik ayinda görevlerinden istifa edecegini açikladi.

Biden'in Bas Tibbi Danismani Fauci, Aralikta Hükümetteki Görevlerinden Istifa Edecek
ABD’de Covid-19 salgini ile mücadelenin önemli ismi Dr. Anthony Fauci, ABD Baskani Joe Biden’in Bas Tibbi Danismanligi ve ABD Ulusal Alerji ve Bulasici Hastaliklar Enstitüsü (NIAID) Direktörlügü görevlerinden aralik ayinda görevlerinden istifa edecegini açikladi.

Fauci yaptigi yazili açiklamada, kariyerinin "bir sonraki bölümüne geçmek" için her iki görevi birakacagini belirterek, “Olaganüstü bir kurum olan NIAID’de uzun yillar boyunca pek çok bilimsel ve halk sagligi sorununa liderlik etmek bir onurdu. Birçok basarimizla gurur duyuyorum. Kendi laboratuvarimda, NIAID’de, NIH’de ve ötesinde sayisiz yetenekli ve kendini isine adamis insanla çalistim ve onlardan bir seyler ögrendim. Kendilerine sonsuz saygi ve minnetlerimi sunarim” dedi.



Fauci, 7 ABD baskanina hizmet etti

NIAID Direktörü olarak geçen 38 yilda 7 ABD baskanina hizmet ettigini aktaran Fauci, “Baskan Ronald Reagan’dan baslayarak, HIV/AIDS, Bati Nil virüsü, sarbon saldirilari, pandemik grip, çesitli kus gribi tehditleri, Ebola, Zika ve tabii ki en son Covid-19 pandemisi olmak üzere yeni ve yeniden ortaya çikan bulasici hastalik tehditleri konusunda Amerika Birlesik Devletleri’nin yedi Baskanina hizmet etme ve onlara danismanlik yapma konusunda muazzam bir ayricaliga sahip oldum. Yönetiminin ilk gününden bu yana Baskan Joe Biden’in Bas Tibbi Danismani olarak hizmet etmekten özellikle gurur duyuyorum” dedi.



Emekli olmayacagini açikladi

Söz konusu görevlerini biraksa da tamamen emekli olmayacagini açiklayan Fauci, "Alanim için hala çok fazla enerjim ve tutkum varken kariyerimin bir sonraki asamasini sürdürmeyi planliyorum" ifadelerin kullandi. 24 Aralik’ta 82 yasina girecek olan Fauci, istifasi için kesin bir tarih vermedi.

Biden’dan Fauci’ye övgü

Covid-19 salgini sirasinda ABD’nin eski Baskani Donald Trump ile sik sik karsi karsiya gelen Fauci’den Baskan Biden ise, "Amerika Birlesik Devletleri onun sayesinde daha güçlü, daha dayanikli ve daha saglikli" dedi.

Kaynak: İHA