Telefon Tamiri Için Gelen Müsterilerine Kitap Okutuyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde telefon tamircisi olarak hizmet veren Sedat Ayaz, is yerine gelen müsterilerin kitap okuma aliskanligini arttirmak amaciyla telefon tamiri sirasinda kitap okuyanlara yüzde 20 indirim yapiyor.

Telefon Tamiri Için Gelen Müsterilerine Kitap Okutuyor
Tatvan’da 17 yildir hizmet veren telefon tamircisi Sedat Ayaz, dükkânini kütüphaneye çevirdi. Is yerinde önce bos vaktini degerlendirmek için kitap okumaya baslayan Ayaz, daha sonra okudugu kitap sayisi artinca is yerinin bir bölümüne raf yaptirarak kitaplarini koymaya basladi.

Dükkâna gelen müsterilerine bos vakitlerini degerlendirmeleri ve kitap okuma aliskanliginin arttirilmasi için ilginç bir çalismaya imza atan Ayaz, kitap okuyan müsterilerine telefon tamirinde yüzde 20 indirim yapiyor. Dükkâna gelen müsterilerin kitap okuma aliskanligini arttirmasi için kitaplik yaptiklarini belirten Ayaz, amacinin vatandaslarin okuma seviyesini yükseltip, ayni zamanda Bitlisli yazarlari ve eserlerini tanitmak oldugunu söyledi.



“Telefon tamiri sirasinda kitap okuyan arkadaslara yüzde 20 indirim yapiyoruz”

Kitap okuyan müsterilere indirim yaptiklarini vurgulayan Sedat Ayaz, “17 yildir telefon tamir sektöründeyim. Bu ise girismeden önce aklimda bu tarz çalismalar vardi. Buradaki amacimiz insanlari biraz bilinçlendirmek, Bitlisli kitapseverleri kitaplarla bulusturmak. Ayni zamanda Bitlisli yazarlardan da destek bekliyoruz. Kitaplarini burada okutup memleketimizi tanitalim. Telefon tamiri sirasinda kitap okuyan arkadaslara da yüzde 20 indirim yapiyoruz. Esnaf arkadaslara da günübirlik kitaplar veriyoruz. Günlük kitaplarini bitirenler var baska kitaplarla degistirip tekrardan getirenler oluyor. Yeni bir kitaba geçtikleri zaman hem biz seviniyoruz hem de insanlari bilinçlendiriyoruz. Herkesten olumlu tepkiler aldim. Özellikle telefon tamiri sektöründeki arkadaslarim bu hareketi takdir etti. Elektrikçi arkadasimiz ilk açtigimiz zaman epey bize destek verdi ve kendisinden birkaç adet kitap talebinde de bulunduk. Okuduklari kitaplari bize vererek yardimci oldu. Bu fikir sürekli vardi ama destek bulamiyorduk ya da insanlar saçma karsilar diye yapamiyorduk. Ama biz de zincirlerimizi kirdik. Amacimiz hem genç hem de yetiskin kesimin kitap okuma aliskanligini tekrardan kazanmasidir” diye konustu.

Müsteriler, telefonun tamir edilme süresince kitap okuyarak zamanlarini degerlendirirken, ayni zamanda yüzde 20’lik indirimden de yararlaniyor. Telefonlarini tamir etmek için dükkâna gelen müsteriler ise telefonlari yapilirken bos zamanlarini degerlendirmek için kitap okumaya basladiklarini belirterek, bu durumdan memnun olduklarini dile getirdi. Fikrin çok güzel oldugunu söyleyen Ihsan Ölgen adli vatandas ise “Telefonum arizali oldugu için buraya tamire geldim. Tamirde ögrendim ki dükkânda kitaplik açilmis ve kitap okuyanlara bir indirim yapiliyor. Çok güzel, bütün arkadaslara öneriyorum buraya gelsinler. Hem kitaplarini okurlar hem de telefonlarini yaptirarak indirimden faydalanabilirler. Gayet güzel bir fikir olmus” dedi.

Kaynak: İHA