DGS'yi Kazanamayan Yasar Dede Pes Etmiyor Açiklamasi 'Seneye Yine Sinava Girecegim'

Amasya’da 4 yillik üniversiteli olmak için geçen ay Dikey Geçis Sinavi’na (DGS) girip merakla bekledigi sonuçlarin açiklanmasiyla kazanamadigini ögrenen 80 yasindaki Yasar Aktas, pes etmeyerek simdiden kollari sivadi. Türkiye’nin en yasli üniversite ögrencisi olma hedefiyle Amasya Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi binasini uzaktan özlemle gözlemleyen Yasar Aktas, “Seneye yine sinava girecegim. Insallah oradan 4 yillik diplomayi alacagim” dedi.

DGS'yi Kazanamayan Yasar Dede Pes Etmiyor Açiklamasi 'Seneye Yine Sinava Girecegim'
2 yillik önlisans egitimini 4 yillik lisans egitimine tamamlamak için geçen ay gittigi Amasya Üniversitesi Egitim Fakültesi’nde bastonunun destegiyle ilerlerken kendisini ögrenci yakini sanip sinav giris belgesini göstermesiyle sasiran görevlilerin yakindan ilgilendigi evli ve 3 çocuk, 8 torun sahibi Aktas, "Ölene kadar, tabuta girene kadar okumayi düsünüyorum" seklindeki gayretli sözleriyle gençlere örnek olmustu.

Ilkokul diplomasini mezun oldugu okulun sisteminde bulamamasi üzerine 70 yasindayken açik ögretime basvurup sirasiyla ilkögretim, lise ve iki yillik ilahiyat bölümünü basariyla bitiren elektrik teknisyeni emeklisi Aktas, “Esimin hastaligi nedeniyle yeterli çalisamamistim. Evin hem hanimi hem de erkegi olunca olmuyor bu is. Ama simdiden derslere tekrar basladim. Seneye Allah nasip ederse 4 yilik ilahiyat ile Türk dili ve edebiyati okumayi hedefliyorum” diye konustu.



"Bu sefer basarili olacagina inaniyorum"

55 yildir ayni yastiga bas koydugu hayat arkadasinin kendisine baktigi için derslerine vakit ayiramadigini ancak bu sefer basarili olacagina inandigini anlatan Firdevs Aktas da “Esim ölene kadar okumak istiyor. Çok çaliskan ögrencidir. Bos duramaz. Evdeki bütün isleri o yapiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA