Karin Agrisi Sikayetiyle Gittigi Hastanede Bagirsaginda Delik Oldugunu Ögrendi

Sanliurfa’da karin agrisi sikayetiyle hastaneye giden adamin bagirsaginda 3 santimetrelik delik oldugu ortaya çikti. Acil olarak ameliyata alinan sahsin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Karin Agrisi Sikayetiyle Gittigi Hastanede Bagirsaginda Delik Oldugunu Ögrendi
Karin agrisi sikayetiyle Sanliurfa Balikligöl Devlet Hastanesi Acil Servisine giden Mahmut Korkmaz isimli sahsin muayenesinde kalin bagirsaginda 3 santimetrelik delik oldugu ortaya çikti. Acil olarak ameliyata alinan sahsin karninda delikten sizan diskilarin iç organlari sardigi ve hayati tehlike yasadigi belirlendi. Basarili bir ameliyat geçiren sahis, hastanede tedavi altina alindi. Doktorlarin yaklasik 20 gün boyunca yakindan ilgilendigi sahisin hayati tehlikesinin bulunmadigi belirtildi.

Hastaya basarili bir ameliyat gerçeklestiren Balikligöl Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Dr. Ahmet Baris Dirim, riskli bir ameliyati basarili bir sekilde gerçeklestirdiklerini belirterek, “Yaklasik 2 hafta önce siddetli karin agrisi nedeniyle sabah saatlerinde acil servisimize basvurdu. Yapilan muayenesinde ve tahlillerinde hastamizin mide, kalin bagirsak ya da ince bagirsaktan süpheli bir delinme olabilecegini düsündük. Muayenesi klinik bulgulari da uyumluydu. Sabah erken saatlerde hastamizi acil sartlarda ameliyata aldik. Ameliyat esnasinda kalin bagirsagin çikisina yakin bölgesi yaklasik 3 santimlik bir delinmesi vardi. Karin içerisinde de buna bagli bir diski, bulasik kirlenme mevcuttu. Ameliyatimizda 4 saat sürdü. Kismen kalin bagirsagin rezeksiyonu o kismin çikarilmasi ve tekrar kalin bagirsagin birbirine baglanmasi ameliyatini gerçeklestirdik. Hastamizin su anda yemesi içmesi yerinde. Takibine devam ediyoruz” dedi.

Ameliyat sonrasi sagligina kavusan Mahmut Korkmaz ise, “Bende birden karin agrisi oldu, acile geldim. Ameliyatim basarili geçti. Allah razi olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA