Imamoglu Açiklamasi 'Saganak Yagisin 15.00 Itibariyle Dogu Ilçelerinde Etkili Olmasi Bekleniyor'

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Istanbul’un bekledigi saganak yagis hakkinda AKOM’da açiklamalarda bulundu. Imamoglu, saganak yagisinin saat 15.00 itibariyle Sile, Pendik, Kartal ve Tuzla’da etkili olmasini beklediklerini bu konuda yeterli önlemlerin alindigini ancak yine de vatandaslarin temkinli olmasi gerektigini kaydetti.

Imamoglu Açiklamasi 'Saganak Yagisin 15.00 Itibariyle Dogu Ilçelerinde Etkili Olmasi Bekleniyor'
Meteoroloji ve AFAD’in yapmis oldugu yagmur uyarisinin ardindan Istanbul’da kuvvetli olmasi muhtemel saganak yagisi ile ilgili IBB Baskani Ekrem Imamoglu da Afet ve Koordinasyon Merkezi’ne giderek açiklamalarda bulundu.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, “ Yagmur beklentisi içerisindeydik. Bu süreç dünden beri devam ediyor. Bu konuda hem AFAD’in hem de AKOM olarak bizlerin yaptigi yagmur uyarisiyla beraber bu haftanin basindan beri teyakkuzdayiz ve süreçle ilgili tedbirlerini rutinin disina çikartarak artirmis durumda. Dün itibariyle Arnavutköy, Eyüpsultan, Basaksehir ilçelerinde baslayan ve daha sonra ilerleyen saatlerde Çatalca, Silivri, Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcilar bölgelerinde yagis etkili olmustu. Bugün ki yagis çok kayda deger ve insanlarimizi magdur edecek büyük bir oranda aksilik yasanmadi” dedi.

Su an itibariyla yagisin Kocaeli ve Sakarya hattinda daha etkili olacagi öngörüsü oldugunu kaydeden Imamoglu, “ Saat 15.00’e kadar Istanbul’da bu illerin arasinda ancak dogu ilçelerimizde Sile, Pendik, Kartal, Tuzla, hattinda daha etkili olacagini öngörüyoruz. Yine de bu günü kontrollü bir sekilde geçirecegiz. Biz 2.5 yildir Istanbul’da hem ISKI, hem altyapi ve yol bakim, hem de fen isleri gibi birimlerimizle beraber Istanbul’un altyapi ile ilgili ciddi sorunlarin bir kismini çözdük. Ama elbette yatirimlarimiz devam ediyor. Saganak yagislarin, anlik düsüslerin oldugu noktalarda yaptiginiz yatirim ya da oradaki alt yapinin iyi olmasi buna tam yeterli olamayabiliyor. Bu manada sahada binlerce otobüsümüz hizmet ediyor. IETT üzerinden de anlik yagisin düstügü noktalara müdahale konusunda bütün soförlerimiz talimatli. Vatandaslarimizin konforunu bozacak hatta daha ileri seviyeye gidecek bir takim olumsuzluklari aninda giderme noktasinda da tedbir almak gayreti içerisindeyiz. Benzer seyi muhtarliklarimiz üzerinde de yürütmekteyiz. Istanbul’da 962 muhtar ile birlikte iletisim halindeyiz" açiklamasinda bulundu.

Istanbul’da bulunan 39 ilçe Belediyesiyle hem yazisarak hem de rutin iletisim hatlarini kullandiklarini ifade eden Imamoglu, “ Bu yagmur, saganak anlarinda irtibatimizi en üst seviyeye tasiyoruz. Kendi yetki alanlarini kontrol etme noktasinda öneri ve uyarilarimizi yapiyoruz. Ancak anlik yagislarda sikinti yasanabiliyor. Dikkat edilmesi gereken durumu vatandaslarimizla paylasmak isteriz. Istanbul’da yagmur kanallari, mazgallar gibi altyapi ile ilgili kontrol hatlarimiza bazi vatandaslarimizin atiklarini, araçlarini bu kanallara biraktigini tespit edip cezalar yaziyoruz. Bu cezalar birkaç türlü de olabiliyor. Bu konuda yapilanlari vatandaslarimizin hassasiyetle bize ihbar etmesini istiyoruz. Bunlarin yapilmamasi gerekiyor. Saat 15.00’ten sonra günesli bir güne devam edilecek, yarin hafif bir yagis bekleniyor” dedi.

Kaynak: İHA