'Haydar'i Birak Arabayi Yikat

Adana’da bir oto yikamaci, siddet olaylarina karsi farkindalik olusturmak için “Haydar” ya da “agri kesici” olarak bilinen soplari kendisine teslim eden sürücülerin araçlarini ücretsiz yikiyor.

'Haydar'i Birak Arabayi Yikat
Seyhan ilçesine bagli Huzureveleri Mahallesinde oto yikama hizmeti veren Ramazan Özdemir, dükkanina gelip otomobilini yikatmak isteyen hemen hemen her araçta ismine “Haydar” ya da “agri kesici” dedikleri sopalar çiktigini söyledi.

Özdemir, bir günde en az 30-40 tane sopa gördügünü, haberlerde de trafikte çikan kavgalar sonucunda yaralanmalar oldugunu hatta ölümlerin meydana geldigini gördügünü bu nedenle siddet olaylarinin önüne geçmek ve farkindalik olusturmak istedigini söyledi.



Özdemir, otomobilini yikatmaya gelen vatandaslarin iç temizligini yaparken gördügü sopalari almaya basladigini, vermek istemeyenlere de sopayi vermesi halinde otomobilini ücretsiz yikayacagini söyleyerek sopalari bir sekilde aldigini anlatti. Özdemir, bu sayede yüzlerce sopa toplayip imha ettigini ahsap sopanin yani sira otomobillerden demir sopanin da çiktigini hatta bir araçtan polis copu çiktigini da söyledi.



Ramazan Özdemir, amacinin siddetin önüne geçmek oldugunu bu nedenle böyle bir uygulama baslattigini bugün sadece bir saat içinde yaklasik 10 sopa topladigini ifade etti.

Özdemir, otomobil sahiplerinin önce bu duruma sasirdigini ancak daha sonra onlarin da kendisine hak verip sopalari genelde gönül rizasiyla teslim ettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA