Firat'in Suyunun OSB'ye Getirilmesi Projesi Bakan Varank'a Teslim Edildi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Baskani Cengiz Simsek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, OSB’nin su ve ulasim basta olmak üzere çesitli altyapi projeleri ile ilgili Ankara’da bir dizi üst düzey temaslarda bulundu.

Firat'in Suyunun OSB'ye Getirilmesi Projesi Bakan Varank'a Teslim Edildi
Gaziantep Organize Sanayi Bölge Baskani Cengiz Simsek, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Cincikci, Hüseyin Ulutas, Özgür Özdagli, Ibrahim Gümüsoglu, Savas Mahsereci ve Bölge Müdürü M. Özer Özcan’dan olusan OSB Heyeti, Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’i ziyaret ederek, OSB’nin devam eden ve planlanan altyapi projeleri ile ilgili görüsmeler gerçeklestirdi.

Proje, Bakan Varank’a teslim edildi

OSB Baskani Cengiz Simsek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’la, Firat’in suyunun OSB’ye getirilmesini saglayacak proje üzerinde görüs alisverisinde bulundu. Görüsme sirasinda, OSB Baskani Cengiz Simsek, Gaziantep OSB kullanma suyu uygulama projesini ihalesinin yapilmasi için Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’a teslim etti.

Kesintisiz, kaliteli ve ucuz su

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan sanayi tesislerinin gelecekte su sorunu yasamamasi için Firat’in suyunun OSB’ye getirilmesinin büyük önem tasidigini belirten OSB Baskani Simsek, “Firat nehrinin suyunun OSB’ye getirilmesi OSB için oldugu kadar Gaziantep için de hayati önem tasiyor. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte yer alti su kaynaklarimiz korunacak ayni zamanda sanayi tesislerimiz kesintisiz, kaliteli ve daha ucuz suya kavusacak. Bu önemli projeye destegini ve emegini esirgemeyen Bakanimiz Mustafa Varank’a tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Ulasimi rahatlatacak proje

Baskan Simsek ve beraberindeki heyet, OSB’nin ulasim ile ilgili sorunlarin çözümü için Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile makaminda bir görüsme yapti. Görüsme sirasinda, OSB Baskani Cengiz Simsek, Organize Sanayi Bölgesine ulasimi kolaylastiracak olan projelerle ilgili Bakan Karaismailoglu’na bilgi verdi ve Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Erikçe Köprülü Kavsagi Yapim Isi Projesini onaya sundu. Proje ile birlikte 4, 5 ve 6. OSB’ye gelen yol kisalacak ve Adana yoluna dogru trafik yükü azalacak.

“Otoban giseleri OSB disina çikarilmali”

Ulasim kolaylastirilmasinin önemine dikkat çeken Baskan Cengiz Simsek, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile yapilan görüsmeyle ilgili olarak, “OSB’ye ulasimin kisaltilmasini ve kolaylastirilmasini çok önemsiyoruz. Sayin Bakanimiz Adil Karaismailoglu ile ulasim altyapimiz ve projelerimiz hakkinda genis bir görüsme gerçeklestirdik. OSB baglantili köprülü kavsak projemiz hakkinda bilgi verdik. OSB içindeki yollari kisaltacak olan bu proje ile hem maddi kazanç elde edilecegini hem de kamyon ve TIR’larin çevreye zararli olan egsoz gazlarinin azaltilacagini anlattik. Ayrica, OSB içerisinde bulunan Otoban giselerinin OSB siniri disina alinmasini talep ettik. Sayin Bakanimiza ilgisinden ve desteginden dolayi tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Baskan Simsek ve beraberindekiler Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’i da ziyaret ederek, Gaziantep OSB’nin devam eden ve planlanan projeleri ile ilgili görüs alisverisinde bulundular.
Kaynak: İHA