Yüzlerce Türk Ve Yabanci Çocuk Hep Birlikte 'Atabari' Oynadi

9 ülkeden yaklasik 550 kisinin katildigi Yalova Uluslararasi 2. Yürüyen Kösk Müzik ve Dans Çocuk Festivali’nde yüzlerce Türk ve yabanci çocuk hep birlikte ‘atabari’ oynadi.

Yüzlerce Türk Ve Yabanci Çocuk Hep Birlikte 'Atabari' Oynadi


Yalova Yürüyen Kösk Kültür Sanat Akademisi Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi tarafindan Yalova Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen festival çerçevesinde ekipler 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda bulunan Atatürk heykeli önünde ‘atabari’ adli halk oyununu oynandi. Sirbistan, Macaristan, Polonya, Kuzey Makedonya, Kuzey Osetya, Bosna Hersek, Bulgaristan ile Gürcistan’in yani sira Türkiye’den Erzurum, Van, Kocaeli, Mugla, Çankiri, Sinop ve Edirne’den ekiplerin katildigi festivalde Türk ve yabanci çocuklar Türkiye’nin önemli halk oyunlarindan olan atabarini hep birlikte oynadi.

“Yabanci gelen çocuklarimiz da ülkemize ait oyun ögrensinler istedik”

Dernek Baskani Hakan Evciman, festivale 9 ülkeden 11 grubun yani sira 5 de yerli ekibin katildigini belirterek, “Festivalimizin en büyük özelligi çocuk festivali olmasi fakat bir iki tane büyük grup da bize istirak ettiler özel konugumuz olarak. Bu festival süresince yaklasik 30 dansçi, toplamda 550 katilim saglandi. Bu festivalin içinde istedik ki yabanci gelen çocuklarimiz da ülkemize ait oyun ögrensinler hayatta kendilerine bir ani olarak kalsin istedik. Bu amaçla da atabari oyununu tercih ettik” dedi.

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Sinasi Pala ise Atatürk’ün 23 Nisan’i çocuklara hediye ettigi bir bayram oldugunu hatirlatti. 23 Nisan’in dünyadaki tek çocuk bayrami oldugunu ifade eden Pala, “Biz de o nedenle dünya barisana, kardesligine hizmet etsin diye böyle birçok festivali düzenledik. En önemli halk oyunlarindan olan atabarini yabanci ve Türk çocuklarla Ata’ya minnet duygumuzu ifade etmek için burada oynadik” diye konustu.

Kaynak: İHA