Van'in Gelecegi Çalistayi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Van’in her alanda geleceginin istisare edildigi “Van’in Gelecegi” çalistayi tamamlanarak degerlendirme toplantisi yapildi.

Van'in Gelecegi Çalistayi Degerlendirme Toplantisi Yapildi
Van Valiligi, Büyüksehir Belediyesi ve Van YYÜ’nün organizesiyle yapilan çalistayda, 16 farkli alan ile ilgili masalar kurularak farkli kesimlerden katilimcilarla 3 gün boyunca istisareler yapildi. Yapilan çalistay sonrasi, istisare edilen konularda ortaya çikan talepler, sorunlar ve çözüm önerileri belirlendi. Kisa, orta ve uzun vadeli yapilacaklar Edremit Uygulama otelinde Vali Dr. Ozan Balci’nin katildigi degerlendirme toplantisinda her masanin moderatörü tarafindan detaylari ile anlatildi.

"Her kesimden katilimci katki sundu"

Toplantida konusan Vali Dr. Ozan Balci, Van için çok önemli bir çalistay oldugunu belirterek, “Van’in çalistayi oldu. Basta rektörümüz olmak üzere, üniversitemiz kiymetli hocalari çok büyük emek verdiler. Kurum amirlerimiz, belediye çalisanlarimiz, kaymakamlarimiz, muhtarlarimiz siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, is dünyamiz, muhtarlarimiz, gençlerimiz, hatta lise ögrencilerimiz toplumun degisik kesimleri bu çalistaya çok büyük katki sagladilar. Onun yaninda sosyal medya kanaliyla da bilgilerini, fikirlerini, görüslerini, düsüncelerini vatandaslarimiz aktardi. Bunu hep birlikte yapmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Zaten bunu katilimci yapmamiz lazim. Bunlar modern, çagdas, kamu yönetiminin dünyadaki geçerli ilkeleri.” dedi.



"Isi dogru yapmak lazim"

Çalistay sonucunda birçok yeni bilgi edindigini vurgulayan Vali Dr. Ozan Balci, “Dogru is yapmak yetmez. Isi de dogru yapacaksiniz. Aslinda biz isin nasil dogru yapilacagini da konusuyoruz. Bu bir metodoloji, bir usul. Bu çalistayla birlikte ben de çok sey ögrendim. Basarili sehirlerin özelligi var. Uzlasmayi bilmeyen, koordinasyonu bilmeyen, birlik ve beraberligi bilmeyen, birbirini sevmeyen, sehirlerin basarili olma sansi sifir. Onu açik ve net söyleyeyim. Bundan dolayi birlik beraberlik içerisinde bu isi yapacagiz. Biz büyük bir emaneti yüklenmis durumdayiz. Üzerimizde vebal çok. Hepimizin ayri ayri vebali var. Ama ayni zamanda da serefli ve onurlu bir görev. Van’a Vanli hemsehrilerimize hep beraber hizmet etmek bizim için bir seref" diye konustu.



"Sehri hep beraber yönetiyoruz"

Sehri gelecege, gelecek kusaklara hazirlamak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Vali Dr. Ozan Balci,/“Sehri hep beraber yönetiyoruz. Burada olanlar ve olmayanlarla beraber. Sehrin gündelik problemlerini çözüyoruz. Bu çok önemli bir sey. Sehri gelecege hazirliyoruz aslinda. Sehri gelecek kusaklara gelecek nesillere hazirliyoruz. Ama bunu ortak akilla, sevgiyle ve muhabbetle yapiyoruz. Isin güzel tarafi da bu. Bu islerin sürdürülebilirligi, etkinligi, verimli olup olmamasi çok önemli. Mesruiyetinin olmasi hepsinden çok önemli. Simdi Allah’in izniyle, egitimden sagliga, sosyal politikalardan spora, kültür turizmden iletisime, ulasima, kirsal altyapidan tarima, güvenlik politikalarindan göçe, diyanet hizmetlerinden yasamin her alanina, teknolojiye, gençlere, kadinlara, dezavantajli gruplara yönelik olarak neler yapilacagini belirledik. Aslinda biz ev ödevimizi ögrenmis olduk. Kaynak ve insan gücünde problem yok. Is takvimini belirliyor, ekipleri kuruyoruz. Ya Allah bismillah deyip basliyoruz. Milletimizin de duasini alarak çok güzel bir sekilde yürütecegimizi düsünüyorum. Bunlar nerden çikti diyecek kimse olmaz. Çünkü bunu hep beraber belirlemis olduk. Çalistayi yapanlar Van’i temsil edenler" ifadelerini kullandi.

"Çok güzel tespitler yapilmis"

Yilmadan yorulmadan çalisacaklarini vurgulayan Vali Dr. Ozan Balci, “Çok güzel tespitler yapilmis. Halk zaten biliyor. Yeni problem üretmeye gerek yok. Vatandas biliyor neyin ne oldugunu. Biz bu islerin sadece hizmetkariyiz. Vanli hemsehrilerimizin hizmetindeyiz. Bunlari devlet adina, dolayisiyla devletin gerçek sahibi millet adina yapiyoruz. Kurumlarimiz, devletimiz, milletimiz yükselsin ve yücelsin. Bizim için önemli olan milletimizin gönlünde taht kurmaktir. Zaten Allah güzel isler yaptirmayi nasip etmekle ödülü bize veriyor. Yapinca milletimizin gönlünde taht kurariz. Birçok alanda endeksteki siralamalarimizi yukariya çikarmamiz lazim. Hizmet yarisi. Su anda yarisa biz girdik ekip olarak. Bayrak bizde. Tugla üstüne tugla, tas üstüne tas koyacagiz. Ödül ne milletten hayir duasini alirsan bundan daha büyük ödül olmaz. Vani beraber hak ettigi yere getirecegiz. Bundan sonra uygulamada da istisare seklinde gidecek. Is uygulamaya geçince, sonuçlarini da kamuoyuyla paylasacagiz. Dönüp geriye baktiginizda güzel isler yaptik deriz en azindan. Insallah bundan sonra ayni formatta sempozyum yapacagiz” seklinde konustu.

Toplantiya Van Büyüksehir Belediye Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardimcilari Ömer Faruk Canpolat, Yavuz Arslan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, kaymakamlar, akademik personel katildi.

Kaynak: İHA